PwC Europe neemt Turkse advieskantoren op in netwerk

04 september 2015 Consultancy.nl

PwC Europa heeft zijn netwerk uitgebreid met PwC Turkije. De stap betekent een uitbreiding van het Europese netwerk – dat reeds bestaat uit de nationale PwC kantoren in Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland – met vijf kantoren, 34 Turkse partners en meer dan 1.300 medewerkers.

PwC Turkije werd in 1981 opgericht en is sindsdien uitgegroeid naar een accountants- en adviesorganisatie met 1.350 professionals verspreid over vijf kantoren: Ankara, Bursa, Izmir, en twee in Istanboel. Het nationale kantoor is onderdeel van het PwC International netwerk, dat bestaat uit PwC-kantoren in 157 landen met in totaal meer dan 195.000 werknemers die dienstverlening leveren op het gebied van Assurance, Tax en Advisory.

PwC Europe adds PwC Turkey to network

PwC Turkije besloot zich onlangs aan te sluiten bij de PwC Europe Holding, die bestaat uit de PwC kantoren in Duitsland, Oostenrijk, Nederland en België. Door deze stap groeit het Europese netwerk uit naar 860 partners, 16.700 werknemers en een totale jaaromzet van rond de €2,5 miljard. PwC Turkije heeft ook een Nederland desk, ter ondersteuning van klanten die zowel in Nederland als in Turkije actief zijn. “De groeivooruitzichten voor de Turkse economie zijn uitstekend”, aldus Norbert Winkeljohann, hoofd van PwC Duitsland, in een reactie. PwC voorspelt dat Turkije in 2050 de twaalfde economie van de wereld zal zijn en de zesde economie van Europa.

Nationale organisatiestructuur
Net als sommige van zijn concurrenten in het audit- en advieslandschap is PwC georganiseerd via een nationale organisatiestructuur. In deze structuur staan de nationale praktijken – ondanks dat zij onderdeel zijn van het internationale PwC netwerk – in principe los van de kantoren in andere landen en opereren zij onafhankelijk van elkaar. In het geval van juridische geschillen kan deze structurele onafhankelijkheid voordelen bieden, maar kan ook het managen van grensoverschrijdende adviesopdrachten bemoeilijken. De individuele dochtermaatschappijen samenvoegen onder een holding, zoals de PwC Europe Holding, zorgt voor een betere balans tussen onafhankelijkheid en samenwerking, aldus Winkeljohann.

Nieuws

Meer nieuws over