50 meest veelbelovende Tech bedrijven van Nederland

17 augustus 2015 Consultancy.nl

Nmbrs mag zich het komende jaar ‘Coolest Tech Company’ van ons land noemen. Overige veelbelovende Nederlandse techbedrijven zijn Adyen (aanbieder van betaaloplossingen), organisatieadviesbureau ORTEC Consulting Group en het in Amsterdam gevestigde SpamExperts (aanbieder van emailbeveilgingsdiensten).

Ieder jaar doet The METISfiles, een onafhankelijk marktonderzoek- en consultancybureau gespecialiseerd in de IT-markt, onderzoek naar de meest veelbelovende tech-bedrijven wereldwijd. Ook in Nederland onderzoeken de analisten van het bureau welke bedrijven uit de technologische sector er het beste voor staan. Op basis van een verzameling aan sectorrankings en prijzen en erkenningen voor tech-bedrijven stelt METISfiles ieder jaar de Tech Fab 50 op. Om te bepalen welke bedrijven het ‘coolst’ zijn in de technologische sector telt METISfiles het aantal vermeldingen in een tiental lijsten, waaronder de Red Herring Top 100 Europe, de FD Gazellen awards en de Deloitte Technology Fast 50*.

Dutch Tech Fab 50

In de 2015 editie van de Dutch Tech Fab 50 gaat Nmbrs er met de winst vandoor. De leverancier van online (cloud) HR en payroll oplossingen ontving de meeste vermeldingen in de geraadpleegde sectorlijsten en mag zich daarom de ‘Coolest Tech Company’ van 2015 noemen. Samen met nog 49 andere bedrijven vormt Nmbrs de Fab 50 van de Nederlandse technologische sector. Gemiddeld hebben de bedrijven op de lijst 93 mensen in dienst en bestaan ze zo’n twaalf jaar. Verder is 86% van de bedrijven softwareleverancier of is softwareplatform-georiënteerd, is 20% van de verkopers actief in de snelgroeiende FinTech-branche en blijken ERP, HRM, gezondheidszorg of telecom-spelers zeer populair.

ORTEC Consulting
Het Nederlandse ORTEC Consulting komt ook als een van de populairste techbedrijven uit de bus. Het bureau werd opgericht in 1981 en heeft zijn wortels in Operations Research, Mathematics, Analytics, Big Data en Software Engineering, en was er al vroeg bij toen de Big Data revolutie zich ontvouwde. ORTEC geeft aan ‘verheugd’ te zijn met de vermelding: “We vinden het geweldig om deel uit te mogen maken van het bloeiende Nederlandse IT-landschap. Daarnaast zijn we ongelooflijk blij met deze erkenning juist nu we ook uitgeroepen zijn tot een van de winnaars in de procesoptimalisatiebranche door de Nominatiecommissie voor de Nationale Business Succes Award.”

Hieronder een overzicht van de gehele top-50 lijst:

Dutch Tech Fab 50 2015

Naast de algemene winnaar erkent METISfiles ook opvallende bedrijven binnen diverse categorieën. In de categorie ‘Economic Drivers’ staat ORTEC vermeld, samen met Adyen (een aanbieder van betaaloplossingen en winnaar van de Deloitte Technology Fast 50 in 2013) en Topdesk (levert software en consultancy). Binnen de categorie ‘Bright & Young’ zijn Blendle en The Cloakroom als jongste ondernemingen te vinden en IT-spelers Xebialabs, Ohpen en Label A (Bynder) staan in de categorie ‘Bright & Young IT’. Tenslotte staat in de categorie ‘Vertical Stars’ de (zorg) software-aanbieder Ecare en veroverden de gevestigde spelers Raet en Afas een plek in de categorie ‘Big & Beautiful’.

De onderzoekers van METISfiles geven tenslotte aan dat een aantal bedrijven niet op de lijst terecht is gekomen, doordat zij al snel zijn overgenomen door andere spelers. Als voorbeelden noemen zij Quintiq, een bedrijf dat in 2014 verkocht werd aan Dassault voor €250 miljoen, en Treatwell (18 maanden geleden opgericht en verkocht voor €34 miljoen).

* De overige lijsten, awards en erkenningen die METISfiles meeneemt voor het opstellen van zijn populariteit ranking zijn de Dutch Fintech Awards, de Main Software Top 50, METISfiles Dutch Cloudscape, Sprout Challenger50, Wired Europe Hottest Startups, TNW Dutch Tech 5 en Startup Europe Tech All Stars.

Nieuws

Meer nieuws over