Lizet Scholte Business Consultant bij Energyprofs

27 juli 2015 Consultancy.nl

Lizet Scholte is onlangs bij organisatieadviesbureau Energyprofs gestart als Business Consultant. De afgelopen twee jaar werkte Scholte als Junior energie analist bij Sund Energy en als Consultant bij DNV-GL. In haar nieuwe rol zal Scholte haar ervaring binnen de energiesector gaan inzetten op het snijvlak van processen en organisatie.

Lizet Scholte behaalde een Bachelor in Politicologie en een Master in Internationale Betrekkingen, beiden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na haar master kwam Scholte al snel terecht binnen de energiebranche en werd in Oslo* aangesteld als Junior energie analist bij Sund Energy, een consultancybureau voor de energiesector. Na een jaar in die rol maakte ze – wederom in Oslo – de overstap naar DNV-GL, een classificatiemaatschappij en adviesorganisatie voor de scheepvaartsector. Daar werkte ze iets minder dan een jaar als Consultant op de Finance afdeling.

Lizet Scholte - Energyprofs

Onlangs koos Scholte voor een nieuwe uitdaging en sloot zich aan bij Energyprofs als Business Consultant. De consultancyorganisatie richt zich op de energiemarkt en specialiseert zich in onder meer in procesimplementaties, verandertrajecten en het begeleiden van grootschalige projecten. Daarbij levert het bureau consultancy en interim management aan zijn klanten, bestaande uit onder meer netbeheerders, leveranciers, meetbedrijven, landelijke netbeheerders en energieorganisaties.

Om meer te weten over haar overstap stelde Consultancy.nl twee vragen aan Scholte:

Waarom deze overstap?
In Oslo ben ik als junior analist begonnen bij een consultancybureau voor gas en energie. Na enige tijd werkzaam te zijn geweest op andere terreinen merkte ik dat ik de dynamiek en complexiteit van de energiesector miste. De energiesector is ontzettend actueel, aan verandering onderhevig en relevant. Ik heb toen besloten zo snel mogelijk de overstap te maken. Omdat Energyprofs onder andere gespecialiseerd is in verandertrajecten, procesimplementaties en het begeleiden van grootschalige projecten, zijn er genoeg mogelijkheden om deel te nemen aan uitdagende, complexe projecten.

Waarom kies je precies voor Energyprofs?
Naast de sector waarin Energyprofs actief is, sprak de bedrijfscultuur me gelijk aan. Bij Energyprofs staan professionaliteit, de klant en samenwerking centraal. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een groeiend bedrijf. Eigen input en zelfstandigheid worden gestimuleerd terwijl er tegelijkertijd veel oog is voor collegialiteit en samenwerking.

Groeiambities
De aanstelling van Scholte ligt in lijn met de groeiende opdrachtenportefeuille van het bureau, dat dit jaar nog op zoek is naar 10+ nieuwe professionals. Enerzijds via een
professioneel traineeship programma voor afgestudeerde HBO’ers/WO’ers, anderzijds met diverse inhousedagen voor talentvolle studenten. Afgelopen maand versterkte Energyprofs zich nog met Annemieke van Dijken en in april werd het adviesteam uitgebouwd met Rik Schiphuis.

* Scholte verbleef het jaar daarvoor al in Oslo als Erasmus Student aan de University of Oslo (UiO).

Nieuws

Meer nieuws over