Indiër Punit Renjen nieuwe Global CEO van Deloitte

03 maart 2015 Consultancy.uk

Punit Renjen zal per 1 juni 2015 worden aangesteld als de nieuwe wereldwijde CEO van Deloitte. Zijn visie voor het bedrijf werd het beste bevonden in het strenge en uitgebreide nominatieproces dat het bureau voor de functie had opgezet. Renjen’s leven begon in India, voordat hij zich een weg omhoog werkte in de internationale zakenwereld.

De opkomst van Punit Renjen naar de top van Deloitte, ’s werelds grootste zakelijke dienstverlener, startte in een klein stadje in India. Rohtak – dat bekend staat om zijn oude architectuur – is een stad in Haryana, zo’n 80 kilometer van New Delhi. Hoewel het zijn vader de mogelijkheid bood om een fabriek voor elektronische schakelapparatuur op te richten om zijn familie te onderhouden, boden de lokale onderwijsinstanties niet de kansen op de toekomst die de vader voor zijn zoon beoogde. Op zevenjarige leeftijd ging Renjen naar een van India’s meest prestigieuze en elitaire instellingen, The Lawrence School in Sanawar.

Renjen groeide op 80 kilometer van New Delhi.jpg

Op zijn veertiende keerde Renjen terug naar huis toen zijn vaders bedrijf in verval raakte en de hoge schoolkosten niet langer meer betaald konden worden. De jaren daarna werkte Renjen in zijn vaders fabriek, waarna hij bij een lokale onderwijsinstelling afstudeerde in economie. Na zijn afstuderen, en op zoek naar het volgende avontuur en de volgende dollar, beproefde Renjen zijn kansen door te reageren op een krantenadvertentie voor Usha International, een fabrikant van huishoudelijke apparaten. Gekleed in zijn spijkerbroek en zonder stropdas werd Renjen aangenomen door het bedrijf. Het winnen van een Rotary Foundation Scholarship in 1984 veranderde Renjen’s leefomgeving enorm. Van de drukte van Delhi kwam hij terecht in de kalmte van Willamette University’s Atkinson Graduate School of Management in Salem, Oregon, waar hij zijn MBA titel behaalde.

Na zijn afstuderen ging Renjen op banenjacht en kwam hij bij Booz Allen Hamilton terecht en vervolgens bij Citibank. Uiteindelijk werd hij geheadhunt toen een Deloitte partner Renjen’s profiel zag in een inflight magazine. Na een langdurig interviewproces, opnieuw in informele kleding, belandde Renjen bij Touche Ross, dat na een overname in 1987 onderdeel werd van Deloitte. Nu, na 28 jaar dienst voor het kantoor, inclusief als CEO voor Deloitte Consulting in de VS, heeft Renjen zijn klim naar de top uiteindelijk voltooid.

Punit Renjen en Barry Salzberg

Punit Renjen zal op 1 juni 2015 de rol van Global CEO voor Deloitte op zich nemen. Zijn huidige positie als bestuursvoorzitter van Deloitte’s Amerikaanse netwerkkantoor verschuift daarmee naar het leiden van alle 47 netwerkkantoren van Deloitte, opererend in 150 landen met in totaal meer dan 210.000 werknemers wereldwijd.

“Ik ben vereerd dat ik verkozen ben tot Deloitte’s volgende wereldwijde CEO. Het is een privilege om deel uit te maken van een organisatie die hoogwaardige diensten en innovatieve oplossingen biedt aan de beste klanten, die de meest getalenteerde professionals ontwikkelt tot leiders en bovendien zijn steentje bijdraagt aan het verbeteren van de samenlevingen waarin wij opereren”, vertelt Renjen. “We zijn een organisatie die wordt gedreven door een doel – het hebben van een positieve, betekenisvolle impact die er toe doet, voor iedereen die met Deloitte in aanraking komt. Ik zal mijn best doen om het netwerk te dienen door te helpen onze leiders en mensen in staat te stellen hun passie te vervullen om het verschil te maken.”

Renjen volgt Barry Salzberg op na een streng en uitgebreide nominatieproces dat iedere vier jaar plaatsvindt en alle kantoren van Deloitte’s wereldwijde netwerk beslaat. “Ik kan niemand bedenken die Deloitte Global beter kan leiden. Punit’s ervaring als bestuursvoorzitter van het VS kantoor – het grootste en meest complexe in ons netwerk – gecombineerd met zijn 28 jaar lange carrière bij Deloitte en sterke kernwaarden – maken dat Punit de perfecte keuze is voor het leiden van Deloitte Global”, laat Salzberg, de huidige wereldwijde CEO, weten. In de komende maanden zal Salzberg geleidelijk zijn rol overdragen.

Deloitte - Impact that Matters

Steven Almond, Global Chairman bij Deloitte en Managing Partner voor International Markets bij Deloitte, merkt bovendien op: "Naast zijn leiderschap binnen het VS netwerkkantoor, brengt Punit door zijn pure multiculturele carrièrepad unieke perspectieven met zich mee ten aanzien van het wereldwijde ondernemingsklimaat. Ik ben verheugd om met Punit samen te werken terwijl we significante investeringen blijven doen om het dienstenaanbod, waaronder audit, te transformeren. Zo kunnen we hoge kwaliteit en betekenisvolle resultaten leveren aan onze klanten en de lat voor de gehele beroepsgroep hoger leggen.”

Nieuws

Meer nieuws over