Maarten Wijnen-Meijer versterkt IT-bureau Mitopics

03 maart 2015 Consultancy.nl

Maarten Wijnen-Meijer heeft begin dit jaar de gelederen versterkt van Mitopics. Hij maakt de overstap van Verbond van Verzekeraars, waar hij meer dan zes jaar werkzaam was. Als IT-consultant in het Vernieuwingsteam van Mitopics gaat Wijnen-Meijer bedrijven helpen het maximale uit IT te halen.

De afgelopen zesenhalf jaar werkte Wijnen-Meijer bij het Verbond van Verzekeraars als IT-teamleider en Informatiemanager. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor het informatiebeleid, de ICT roadmap en het ICT team. Gedurende zijn tijd bij het Verbond was Wijnen-Meijer nauw betrokken bij de centralisatieslag van de ICT organisatie, daarnaast droeg hij bij aan onder meer het verbeteren van de IT governance en het professionaliseren van de regie op projecten. Daarvoor werkte Wijnen-Meijer voor stichting ICTU bij programmabureaus OSOSS (Open standaarden en Open source software) en NOIV (Nederland open in Verbinding). Als IT-consultant adviseerde hij overheden over hun implementatiestrategie van open source software. In de begin jaren ’00 werkte Wijnen-Meijer zo’n vier jaar voor AMEV, het latere Fortis ASR – als trainee was hij betrokken bij uiteenlopende projecten op het snijvlak van business en ICT.

Maarten Wijnen-Meijer

Per januari 2015 heeft Wijnen-Meijer zich verbonden aan Mitopics, een IT-adviesbureau uit Gouda dat onder meer is toegelegd op het managen van ICT-contracten. “De reden dat ik begin dit jaar voor Mitopics heb gekozen is dat het bestaat uit een team professionals met een brede achtergrond; zowel juridisch, technisch als bedrijfskundig. De combinatie van disciplines maakt dat Mitopics haar klanten bij uitstek moet kunnen helpen te bepalen hoe IT het beste kan worden ingezet”, aldus Wijnen-Meijer over zijn motivatie voor de overstap. Bij het bureau gaat hij zich vooral richten op de informatiekundige aspecten van transformaties en ICT besturing.

Nieuws

Meer nieuws over