Regionaal Vrijdagmiddagje Juni

Bedrijf
Datum
24 juni 2011
Inschrijven voor
23 juni 2011
Type event
Workshop
Doelgroep
Rekenkamerleden en ambtelijk secretarissen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op 24 juni 2011 organiseert Necker van Naem in samenwerking met de rekenkamercommissie Midden-Drenthe een Regionaal Vrijdagmiddagje over de Wmo als onderzoeksthema voor rekenkamers.

Ontmoet rekenkamerleden uit uw regio
De middag is speciaal bedoeld voor de rekenkamerleden en ambtelijk secretarissen/onderzoekers uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Ook tijdens deze vrijdagmiddag staat een inhoudelijk thema centraal waar veel rekenkamers mee te maken hebben of krijgen. Dit is de ideale gelegenheid om uw collega's van rekenkamers uit de regio te ontmoeten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Thema: De Wmo als onderzoeksthema voor rekenkamers
Gemeenten hebben een belangrijke rol in het bevorderen van de economische en maatschappelijke participatie van haar inwoners. De invoering in de afgelopen jaren van de wetten Participatiebudget, de Wet Investeren in Jongeren en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maakt de gemeenten verantwoordelijk voor het ontwikkelen van visie, doelen en behalen van resultaten binnen deze beleidsvelden. Bezuinigingen vanuit het rijk en lokale ombuigingen maken dat gemeenten nadrukkelijker keuzes moeten maken over middelen en mogelijkheden van ondersteuning.

De Wmo is dan ook een actueel onderwerp voor rekenkameronderzoek. Daarnaast is het geschikt omdat de eerste fase en de eerste beleidsnotities aan herziening toe zijn. Ook de rekenkamercommissie Midden-Drenthe heeft Wmo op haar groslijst staan.
• Wat kan de gemeente met de Wmo en welke ruimte heb je als raad om te sturen?
• Waar moet je als rekenkamercommissie het onderzoek op richten?
•Wat zijn de (on)mogelijkheden van Wmo-onderzoek?

Tijdens het Regionaal vrijdagmiddagje voor de regio Noord wordt er over dit onderzoeksthema gediscussieerd. Onder andere Harry Zomer, voorzitter van de rekenkamercommissie Wijk bij Duurstede, en Lauryan Bakker, adviseur bij Necker van Naem, lichten hun visie op het thema toe. Praat u mee?

Locatie en tijd
Het Regionaal vrijdagmiddagje Noord organiseren wij op 24 juni 2011 in het gemeentehuis van Midden-Drenthe, te Beilen. Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom. Het programma start om 14.00 uur. Rond 16.30 uur biedt de rekenkamercommissie u een drankje aan, zodat u nader kennis kunt maken met uw collega's uit omliggende rekenkamers. Wellicht een goede start om samen iets te gaan doen! Specifieke informatie over het programma en de sprekers wordt u toegezonden na aanmelding.

Inschrijven
Enthousiast geworden? Schrijf u dan direct in via een e-mail aan Sophie Bruins: sophie@necker.nl. Geef in uw mail aan wie u bent, in welke rekenkamer u actief bent en een telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken. Als u namens uw rekenkamer ook andere leden opgeeft, vermeld dan ook van hen de gegevens en het e-mailadres. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Sophie Bruins via 06 497 850 51.

 

Event informatie

Bedrijf: Necker van Naem

Datum: 24 juni 2011

Inschrijven voor: 23 juni 2011

Type event: Workshop

Doelgroep: Rekenkamerleden en ambtelijk secretarissen