Chez Jacques - De iPad Democratie

Bedrijf
Datum
10 februari 2012
Inschrijven voor
09 februari 2012
Type event
Workshop
Doelgroep
Managers
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Chez Jacques 10 februari - De iPad-Democratie
De wereld om ons heen verandert in snel tempo. De digitalisering van onze samenleving maakt dat grote groepen mensen zich in korte tijd kunnen mobiliseren. Burgers gebruiken sociale media steeds vaker als publiek pressiemiddel, waardoor onze democratie een wezenlijk ander karakter krijgt.

Relevante overheid
Om relevant te blijven moeten overheden in actie komen. Meer externe kennis gebruiken, samenwerken met de stad. De bureaucratische wereld van beleidsstukken maakt dat burgers op afstand komen te staan van de gemeente. Terwijl tegelijkertijd sociale media het directe contact tussen burgers, politici en ambtenaren nieuw leven in blazen.

Dit levert de volgende vragen op: draait de digitalisering van de overheid nog wel om het online beschikbaar maken van papieren stukken? Of moeten we verder kijken naar nieuwe samenwerkingsvormen? Burgers meer rechtstreekse invloed geven? Is méér democratie de enige manier voor ons democratische systeem om te overleven? Hoe doen we dat dan als organisatie? Welke technologie is daarvoor nodig? Kan het ook zonder high tech ICT-voorzieningen?

Chez Jacques 10 februari 2012
Op vrijdagmiddag 10 februari 2012 behandelt Necker van Naem (NvN) tijdens Chez Jacques dit thema. Chez Jacques is hét event van NvN waarin wij over actuele thema's in het publieke domein discussiëren, samen met enkele van onze relaties. Het karakter is kleinschalig, ongedwongen en verkennend. Het doel is om een actueel vraagstuk te onderzoeken en met de deelnemers naar mogelijke oplossingen te zoeken. Wij starten met twee ultrakorte inspiratiesessies waarin we een voorspelling doen voor 2015 en een inspirerende case uit het buitenland presenteren. Vervolgens werken we samen met onze gasten aan een mindmap over de ipad-democratie.

Meld je aan en discussieer mee!
Deelname aan de Chez Jacques is kosteloos. Wilt u hiervoor een uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Esther Laan (esther@necker.nl) of 06-16509331. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Event informatie

Bedrijf: Necker van Naem

Datum: 10 februari 2012

Inschrijven voor: 09 februari 2012

Type event: Workshop

Doelgroep: Managers