Zakendoen in Duitsland

Bedrijf
Datum
10 mei 2012
Inschrijven voor
10 mei 2012
Type event
Workshop
Doelgroep
Geïnteresseerden
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland en is tevens de grootste consumentenmarkt van Europa. Duitsland is voor veel Nederlandse bedrijven een interessante markt en kan ook uw onderneming kansen bieden. Qua afstand is Duitsland naast de deur maar de fiscale en juridische wetgeving als ook cultuur verschillen nogal van de Nederlandse wetgeving en cultuur.

Een verdieping in de Duitse regels en wetten en de Duitse cultuur is noodzakelijk om succesvol zaken te kunnen doen. Ook als u al zaken doet met Duitsland is het van belang uw kennis up-to-date te houden en u te laten informeren over recente ontwikkelingen. Mazars University organiseert de workshop 'Zakendoen in Duitsland': in een dagdeel krijgt u inzicht in de Duitse markt en krijgt u antwoord op fiscale en juridische vragen. Tevens wordt kort ingegaan op culturele aspecten van het zakendoen.

Doel van de workshop
In een dagdeel bent u op de hoogte van de fiscale en juridische aspecten. U kunt bepalen welke stappen u moet nemen om de Duitse markt op te gaan. Indien u al zaken doet met Duitsland kunt u na deze workshop vaststellen dat u uw activiteiten goed geregeld heeft, of aanpassingen doorvoeren om fiscaal en juridisch de zaken op orde te hebben.

Doelgroep
Directie en management van bedrijven die zakendoen met Duitsland of zaken willen gaan doen met Duitsland.

Opzet van de workshop
De workshop heeft een interactief karakter waardoor er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en het bespreken van vragen c.q. voorbeelden. Vanwege de complexe materie vindt de workshop plaats in relatief kleine groepen. De ervaring leert dat een kleinere groep van maximaal 10 deelnemers ervoor zorgt dat kennis beter beklijft, waardoor de investering in de workshop rendeert. De workshop wordt verzorgd door professionals uit het werkveld. Tot uiterlijk twee weken voor de workshop kunnen de deelnemers digitaal hun vragen indienen via het mailadres university@mazars.nl. Deze vragen zullen tijdens de workshop zoveel mogelijk behandeld worden.

Programma
13:00-13:30 Sessie 1
Culturele aspecten van zakendoen met Duitsland

13:30-14:00 Sessie 2
Nederlandse fiscale aspecten waarbij aandacht wordt besteed aan onder meer vragen als: kiest u voor een rechtsvorm of voor een vaste inrichting, hoe om te gaan met sociale verzekeringen en loonbelasting voor de werknemers, hoe ga ik om met doorbelastingen naar Duitsland etc.

14:00-14:45 Sessie 3
Duitse juridische aspecten

14:45-15:00 Pauze

15:00-16:00 Sessie 4
Duitse juridische aspecten

16:00-16:30 Vragenronde

Professionals
Drs. Leander T.C.A.W. Kuster
is als partner verbonden aan de Mazars organisatie en eindverantwoordelijk voor de belastingadviespraktijk Apeldoorn. Hij heeft jarenlange ervaring in (fiscale) advisering van snelgroeiende en internationale ondernemingen, alsmede ervaring in advisering van bouw- en vastgoedondernemingen. Ook is hij eindverantwoordelijk voor de landelijke sectorgroep Bouw & vastgoed van Mazars.

Stefan Kuck
director Mazars Düsselfdorf, is fiscalist en hoofd van de Dutch Desk/ Mazars Duitsland. Hij is gespecialiseerd in het adviseren van Duitse en Nederlandse middelgrote bedrijven en heeft jarenlange ervaring in (fiscale) advisering van nationale en internationale ondernemingen, alsmede ervaring in advisering van bouw- en vastgoed ondernemingen. Ook is hij hoofd van de Duitse btw-groep.

Kosten
€ 395,- ex btw (incl. Syllabus en certificaat van deelname).

Datum en locatie
10 mei 2012
Van der Valk Hotel Duiven bij Arnhem A12
Impuls 2
6921 RK Duiven
www.hotelduiven-arnhem.nl

Interesse?
Als u interesse heeft in een workshop of inhouse training over onderwerp, kunt u dat hier kenbaar maken , of per e-mail via university@mazars.nl. Voor meer informatie kunt u zich ook wenden tot Jolande van der Meij via e-mail of op telefoonnummer 055 – 368 7700. Dit evenement is georganiseerd door Mazars University, het opleidingsinstituut van Mazars, waarmee we onze (vak)kennis met onze relaties willen delen middels workshops en seminars.

Event informatie

Bedrijf: Mazars

Datum: 10 mei 2012

Inschrijven voor: 10 mei 2012

Type event: Workshop

Doelgroep: Geïnteresseerden