Security, een kwestie van vertrouwen?

Bedrijf
Datum
22 maart 2012
Inschrijven voor
21 maart 2012
Type event
Workshop
Doelgroep
ICT professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

KPN Academy: Security, een kwestie van vertrouwen?

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, dat is ons de afgelopen jaren duidelijker geworden dan ooit. De globalisering dringt ons in onze regionale schulp, de financiële crisis legt ons bankverkeer plat, de KPN hack stelt het vertrouwen danig op de proef en de Diginotar affaire laat onze informatiehuishouding schudden op haar grondvesten. Zijn we aangekomen in een tijdperk van angst? Of durven we door de bomen het bos te zien en nemen we weer verantwoordelijkheid voor het oplossen van deze vertrouwenscrisis.

Natuurlijk, informatiebeveiliging is complex en daarom laten we het graag over aan specialisten, maar wordt het niet tijd dat we ons als mondige patiënt gaan gedragen en de juiste vragen stellen over risico’s en bijbehorende maatregelen? In deze KPN Academy willen we u graag meenemen in de psychologie van vertrouwen. Oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn, nu specialist op het gebied van veiligheidsvraagstukken, waaronder cyberveiligheid, zal de inleiding verzorgen. Op het World Economic Forum heeft hij zijn licht opgestoken bij een groot aantal experts. Ook heeft hij, op de derde dag van de conferentie in het Zwitserse Davos, een plan gepresenteerd om regeringsleiders en kopstukken uit het bedrijfsleven bewust te maken van de risico's van cyberveiligheid. Nu bent u aan de beurt.

In de daarop volgende parallelsessies willen we u graag laten zien dat informatiebeveiliging veelal mensenwerk is en dus ook begrijpelijk voor diegenen die geen technische achtergrond hebben. Het is een kwestie van je verantwoordelijkheid begrijpen en hulp vragen waar nodig. Standaarden kunnen ons daarbij helpen, zo is SABSA een internationaal gebruikte standaard voor informatiebeveiliging en architectuur, die inmiddels aansluiting heeft gevonden bij TOGAF. Specialisten kunnen worden gecertificeerd op basis van internationale normering en daar waar nodig kan technologie ons helpen bij de controle op procedures en regelgeving. Zoals u van ons gewend bent, zullen we dit thema van verschillende invalshoeken behandelen.

Voor meer informatie zie deze pagina.

 

Event informatie

Bedrijf: KPN ICT Consulting

Datum: 22 maart 2012

Inschrijven voor: 21 maart 2012

Type event: Workshop

Doelgroep: ICT professionals