Financiele verslaggeving in de praktijk

Bedrijf
Datum
14 februari 2012
Inschrijven voor
14 februari 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Geïnteresseerden
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

In navolging op de ‘Voor en door Controllers’ bijeenkomsten van het voorgaande jaar, organiseert Mazars Eindhoven in samenwerking met Mazars University ook dit jaar periodieke themabijeenkomsten, speciaal voor controllers en financieel managers van middelgrote tot grote organisaties.

Tijdens de themabijeenkomsten gaan verschillende specialisten dieper in op de meest actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Aan de bijeenkomsten worden PE-punten toegekend in het kader van de permanente educatie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Dinsdag 14 februari 2012
Financiële verslaggeving in de praktijk, 2PE - Aanmelden
U bent als financial direct betrokken bij de financiële verslaglegging. Derhalve dient u op de hoogte te zijn van de sterk veranderende wet- en regelgeving hieromtrent. Een update is voor u dus onmisbaar om in control te blijven. Aan de hand van een aantal minicasussen zal actuele regelgeving op het gebied van de externe financiële verslaggeving de revue passeren en met u wordt bediscussieerd. Het is een interactieve sessie waarin de vraagstukken met name vanuit het perspectief van de Nederlandse regelgeving worden benaderd, maar waarin ook uitdrukkelijk aandacht is voor IFRS.

Dinsdag 24 april 2012
Scenario management, 2PE - Aanmelden
Tegenwoordig hebben veel organisaties zich gericht op kostenreductie en het bewaken van liquiditeit. Echter in de huidige economische onzekerheid is het voor ondernemingen van groot belang om de juiste keuzes te maken. Voor besluitvormers blijkt het echter lastig om tot onderbouwde, strategische keuzes te komen in de huidige onzekere bedrijfsomgeving. Scenario Planning biedt besluitvormers, managers en strategen een krachtig hulpmiddel om in een dynamische omgeving tot onderbouwde strategische keuzes te komen.

Tijdens deze praktijkgerichte bijeenkomst worden recente ontwikkelingen op dit gebied alsmede best practices besproken.

Dinsdag 12 juni 2012
MVO (business and finance), 2PE - Aanmelden
De groeiende relevantie van Corporate Social Responsibility (CSR), ofwel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), reflecteert de groeiende erkenning dat bedrijven meer dan alleen economische belangen of financiële verantwoordelijkheden hebben. Organisaties hebben niet alleen te maken met economische uitdagingen, maar ook met uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, tekort aan materialen en energie, water, veiligheid, gezondheid en ketenverantwoordelijkheid. Ook worden steeds hogere eisen gesteld aan de sociale en ecologische voetafdruk van organisaties, overheden en consumenten.

Tijdens deze sessie zullen wij dan ook nader ingaan op de verschillende elementen binnen het Corporate Social Responsibility Framework evenals de praktische toepasbaarheid.

Programma
16:00 Aanvang
18:00 Einde presentaties, begin drankje en hapje
19:00 Afsluiting

Prijs
De bijeenkomsten kunnen kosteloos bijgewoond worden en leveren per bijeenkomst 2 PE-punten.

Locatie
Mazars Eindhoven
Flight Forum 760
5657 DT Eindhoven

Aanmelden
Aanmelden kan via bovenstaande webformulieren, of per mail naar university@mazars.nl. Voor meer informatie, neem contact op met Rianne Nijssen (040 8518 127) Dit evenement is georganiseerd door Mazars University, het opleidingsinstituut van Mazars, waarmee we onze (vak)kennis met onze relaties willen delen middels workshops en seminars.

Event informatie

Bedrijf: Mazars

Datum: 14 februari 2012

Inschrijven voor: 14 februari 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Geïnteresseerden