Corporate Finance Buzz

Bedrijf
Datum
05 november 2009
Inschrijven voor
20 oktober 2009
Type event
Business Course
Doelgroep
onbekend
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Aangezien corporate finance een steeds belangrijker onderdeel van strategie consultancy aan het worden is, heeft McKinsey, naast de algemene consulting, haar eigen Corporate Finance (CF) practice opgericht. Als CF consultant help je bedrijven bij het oplossen van strategische vraagstukken op het gebied van finance, zoals fusies, overnames, splitsingen, etc.

Je biedt het topmanagement van onze cliënten ondersteuning op gebied van waardering, transactiestrategie, risicomanagement en ‘post-merger management’. De practice is zeer internationaal georiënteerd en heeft naast Amsterdam vestigingen in onder andere Zürich, Londen, München en Milaan.

McKinsey heeft geen financieel belang bij het al dan niet slagen van een eventuele transactie of bij de vormgeving ervan, dit waarborgt haar objectiviteit. Verder is CF ‘thought leader’ op het gebied van valuation. CF consultants werken in teams met algemene consultants en specialisten op het gebied van een bepaalde bedrijfstak.

Hoe het precies werkt bij McKinsey’s Corporate Finance practice kun je zelf ervaren tijdens onze casedag op 5 november 2009. Aan de hand van een McKinsey Case geven we je een intensieve introductie op alle dagelijkse aspecten van het leven van een consultant bij de CF practice. Begeleid door een aantal consultants help je een multinational met strategische vragen zoals: Hoe kunnen wij waarde creëren? Hoe gezond is mijn bedrijf eigenlijk? Hoe kunnen wij groeien? En is het mogelijk om tot nieuwe markten toe te treden?

Terwijl de case veel aandacht besteedt aan de technische en strategische elementen van bedrijfswaardering, leer je ook om problemen op te lossen, interviews te doen en je aanbevelingen te presenteren aan topmanagers. Maar bovenal ervaar je hoe het is om als consultant onder hoge druk in een high-performing team te werken.

Heb je interesse in het werken op het snijvlak van corporate finance met corporate strategy en wil jij voor even McKinsey consultant zijn?

Ga naar www.mckinsey.nl en schrijf je in.

Event informatie

Bedrijf: McKinsey & Company

Datum: 05 november 2009

Inschrijven voor: 20 oktober 2009

Type event: Business Course

Doelgroep: onbekend