Corporate Finance Buzz

Bedrijf
Datum
05 november 2010
Inschrijven voor
07 oktober 2010
Type event
Business Course
Doelgroep
Onbekend
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Discover emerging markets and the McKinsey way of creating true value

McKinsey is uniek door het feit dat zij over een eigen Corporate Finance (CF) practice beschikt. De CF practice ondersteunt bedrijven bij het oplossen van strategische vraagstukken specifiek binnen het vakgebied finance. Het gaat daarbij meestal om het geven van advies op het gebied van M&A en IPO. De consultants binnen deze practice ondersteunen cliënten onder andere bij het maken van waarderingen en bij het bepalen van de transactiestrategie. De practice is zeer internationaal georiënteerd en heeft naast Amsterdam vestigingen in onder andere Zürich, Londen, München en Milaan. Daardoor werken CF consultants vaak in het buitenland.

Adviesbureau McKinsey is toonaangevend op het gebied van Corporate Finance. Dit komt enerzijds doordat zij jaarlijks veel wetenschappelijke artikelen publiceert. Anderzijds heeft McKinsey geen financieel belang bij het al dan niet slagen van een eventuele transactie, waardoor de objectiviteit gewaarborgd blijft.

Hoe het precies werkt bij McKinsey’s Corporate Finance practice kun je zelf ervaren tijdens onze Corpoarte Finance Buzz op 5 november 2010. Aan de hand van een case wordt je bekend gemaakt met alle dagelijkse aspecten van het leven van een consultant bij de CF practice. Begeleid door consultants help je een multinational met strategische vraagstukken waarbij het creëren van waarde centraal staat.

Naast dat de case veel aandacht besteedt aan de technische en strategische elementen van bedrijfswaardering, leer je ook om problemen op te lossen, interviews af te nemen en je aanbevelingen te presenteren aan topmanagers. Maar bovenal ervaar je hoe het is om als consultant intensief in een team samen te werken.

Wil jij weten hoe het is om te werken op het snijvlak van corporate finance en corporate strategy? Meld je dan online aan vóór 7 oktober 2010 (CV, cijferlijsten van VWO en universiteit). Uiterlijk vrijdag 8 oktober 2010 hoor je of je wordt uitgenodigd.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met:
Sophie Conijn, 020-5513219 of sophie_conijn@mckinsey.com

Event informatie

Bedrijf: McKinsey & Company

Datum: 05 november 2010

Inschrijven voor: 07 oktober 2010

Type event: Business Course

Doelgroep: Onbekend