Alpine University 2011

Bedrijf
Datum
14 februari 2011
Inschrijven voor
10 december 2010
Type event
Business Course
Doelgroep
Topstudenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Alpine University 2011

De universiteiten van Cambridge, Oxford en Harvard. Zeer bekende namen. Maar wat is de Alpine University? En wat kun je van een week op de Alpine University verwachten? Bij McKinsey & Company zijn er oneindig veel mogelijkheden om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Wij hechten zelfs zoveel belang aan training en ontwikkeling dat wij een eigen plek hebben waar we veel van de trainingen voor onze consultants organiseren. Deze plek is de McKinsey Alpine University, gelegen aan de rand van het middeleeuwse bergstadje Kitzbühel in Oostenrijk. Al jaren komen McKinsey consultants uit de hele wereld hier bijeen om intensieve en inspirerende trainingen bij te wonen. De Alpine University opent dit jaar wederom haar deuren voor getalenteerde studenten die erop uit zijn een boost te geven aan hun persoonlijke groei. Top trainers, coaches en McKinsey consultants helpen je verder te groeien en vorm te geven aan je ambities. Leidende personen zullen jou inspireren om tot het uiterste te gaan om het beste uit jezelf naar boven te halen. Dat je met nieuwe inzichten naar huis zult gaan, daar twijfelen wij niet aan. Jij bent aan zet – dus grijp deze kans met beide handen aan en ga op zoek naar jouw grenzen.

Programma

Het programma in Kitzbühel vindt plaats van 14 t/m 18 februari 2011. Het programma wordt toegespitst op jouw vaardigheden, competenties en behoeften. De sessies in Kitzbühel zijn erop gericht om jou als individu in staat te stellen leiderschapskwaliteiten en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Dat klinkt breed en dat is het ook. Zeker omdat er vele manieren zijn om leiderschap te tonen en ergens leidend in te zijn. Ook problemen kun je op verschillende manieren oplossen, waarbij er ook nog eens verschillende oplossingen kunnen bestaan. Ons doel is om jou los te koppelen van je dagelijkse activiteiten en je mee te nemen op een reis door jouw toekomstige professionele leven. Kitzbühel vormt daarbij het startpunt en biedt jou de mogelijkheid om talent de ruimte te geven om te ontplooien. Vooral zul je ervaren hoe je het maximale uit jezelf kunt halen. Nu en later.

Daarnaast heeft het programma een onderdeel in Amsterdam waar je kennis maakt met onze mensen, ons werk en ons kantoor. Al met al een intensief programma waarbij je gevraagd wordt om je volledig open te stellen voor nieuwe mensen, nieuwe inzichten en nieuwe vaardigheden. Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor wat meer ontspanning in de avonduren, waarbij er volop de mogelijkheid is om McKinsey consultants te spreken.

Aanmelding

De Alpine University is bedoeld voor studenten, die nog maximaal anderhalf jaar moeten studeren, met belangstelling voor strategisch management consultancy. Wij zijn op zoek naar ambitieuze studenten, die bewijzen het beste uit zichzelf naar boven te willen halen en dat nog verder willen aanscherpen.

De selectieprocedure bestaat uit twee rondes:

1. Selectie op basis van CV en cijferlijsten van VWO en Universiteit
2. Recruiter interview & analytische vaardigheidstest*: periode van 3 t/m 14 januari 2011

Wil jij deze unieke kans grijpen? Meld je dan online aan vóór 10 december 2010 (CV, cijferlijsten van VWO en universiteit). Uiterlijk vrijdag 17 december 2010 hoor je of je wordt uitgenodigd voor de selectieronde.

Vragen?

Voor vragen neem contact op met:
Willemijn Zeeuw van der Laan, 020-5513288
Willemijn_Zeeuw_van_der_Laan@mckinsey.com

*Let op: deze ronde vindt plaats op het McKinsey kantoor in Amsterdam. Het is van belang dat je (een deel van) deze periode in Nederland bent

 

Event informatie

Bedrijf: McKinsey & Company

Datum: 14 februari 2011

Inschrijven voor: 10 december 2010

Type event: Business Course

Doelgroep: Topstudenten