MasterClass - Administratieve lasten in de zorg

Bedrijf
Datum
04 december 2012
Inschrijven voor
04 december 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

MasterClass - Administratieve lasten in de zorg

Het verheugt ons aan te kondigen dat wij op 4 december 2012 opnieuw een MasterClass ‘Administratieve Lasten in de Zorg’ organiseren.

Vorig jaar heeft u kunnen horen dat de heer Anno Pomp van het ministerie van VWS ‘mea culpa’ heeft gezegd waarna hij de plannen presenteerde om vanuit Den Haag mee te kunnen helpen de administratieve lasten te verminderen. Daarnaast schetsten een aantal zorginstellingen de voor velen herkenbare problematiek.

Dit jaar willen we de focus verleggen naar het verminderen van de administratieve lasten waar met name de cliënt last van heeft, want uiteindelijk is zorg verlenen ons primaire doel. Wij zijn er ook dit jaar weer in geslaagd een drietal sprekers te vinden die u geïnspireerd naar huis laten gaan.

Dorien Kloosterman, senior beleidsmedewerker bij Platform VG: In samenwerking met het Landelijk Platform GGz, LOC, MPCF en CSO heeft Platform VG een inventarisatie gedaan om inzicht te krijgen in de administratieve lasten waar de cliënt het meest mee te maken heeft. Op basis hiervan hebben de cliëntenorganisaties een top 10 opgesteld en deze aangeboden aan het ministerie van VWS. Een deel van de top 10 zal worden meegenomen in het experiment ‘regelarme zorg’. Mevrouw Kloosterman zal het rapport en de resultaten ervan toelichten en praktische tips geven waarmee de lasten kunnen worden verminderd.   

Han Huizinga, senior beleidsmedewerker bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland:  In opdracht van VGN is het rapport ‘Lastposten in de Zorg’  opgesteld. Op basis van dit rapport is een top 7 van lastposten opgesteld waarmee zorginstellingen aan de slag kunnen. Deze top 7 wordt onderschreven door de andere branches in de langdurige zorg (Actiz, GGZ Nederland, BTN en Federatie Opvang), en wordt (h)erkend door organisaties als VWS, CVZ, het CAK, het CIZ. De heer Huizinga presenteert de top 7, de mogelijke verbeteringen en de toegevoegde waarde die dit voor de cliënt heeft.

Willem Melissen, directeur Bedrijfsvoering Abrona: Abrona is een van de 28 deelnemers aan het experiment ‘regelarme zorginstellingen’ dat dit jaar als initiatief van het ministerie van VWS begonnen is. Naast een toelichting op hoe regelarm het experiment bij Abrona is, heeft de heer Melissen ook een specifieke kijk op de ontwikkelingen op dit gebied die hij met ons zal delen. Daarbij zal een concreet praktijkvoorbeeld onder de loep worden genomen. Wat zijn belangrijkste keuzes en kritische succes- en faalfactoren? U gaat geïnspireerd en met de nodige tips weer naar huis.

Het programma eindigt met een discussie waarbij de sprekers als forum zullen optreden.

Programma
17:15     Ontvangst met een hapje
18:00     Dorien Kloosterman, Platform VG
18:25     Han Huizinga, VGN
18:50     Pauze
19:05     Willem Melissen, Abrona
19:30     Forum discussie
20:15     Borrel en gelegenheid tot napraten
21:00     Einde

Inschrijven
Om u aan te melden voor deze MasterClass op dinsdag 4 december kunt u een email sturen aan ron.vossen@conquaestor.nl. U ontvangt aansluitend een bevestiging met routebeschrijving

Dagvoorzitter
Ron Vossen, Senior adviseur Zorg bij ConQuaestor.

Kosten
Aan deze MasterClass zijn geen kosten verbonden.

Vragen
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Ron Vossen via ron.vossen@conquaestor.nl

Datum, tijd, locatie
Dinsdag 4 december 2012, vanaf 17.15 uur.
ConQuaestor
Orteliuslaan 871
3528 BE UTRECHT

Event informatie

Bedrijf: ConQuaestor

Datum: 04 december 2012

Inschrijven voor: 04 december 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals