De Piramidemethode

Bedrijf
Datum
14 december 2012
Inschrijven voor
07 december 2012
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op vrijdag 14 december geeft De Oberman Groep een eenmalige introductiecursus ‘Logisch rapporteren met de piramidemethode’. De cursus is bedoeld voor managers, (interne) consultants en professionals die zich willen oriënteren op het gebruik van de piramidemethode.

De piramidemethode
De piramidemethode, oorspronkelijk ontwikkeld door McKinsey & Company adviseur Barbara Minto, is een van de essentiële tools van een consultant. De methode leert je om adviezen op een dusdanige manier te structureren en presenteren dat ze optimaal inzichtelijk zijn voor je opdrachtgever – met als voordeel onder meer dat deze sneller kan besluiten over vervolgactie.

Introductiecursus
Tijdens de introductiecursus maken consultants kennis met de theorie van de piramidemethode en doen ze meteen verschillende oefeningen, onder persoonlijke begeleiding. Na afloop is er gelegenheid om een nieuw gemaakt document naar de trainer te sturen, die dit via telefoon en/of e-mail van feedback voorziet.

Directe aanleiding voor deze introductiecursus is dat het trainingsbureau onlangs alle studiematerialen en de hele cursusopzet heeft vernieuwd. ‘Daarbij hebben we zo veel mogelijk de degelijkheid in stand gelaten die de basis vormt van onze reputatie’, aldus Roy van de Graaf van De Oberman Groep. ‘Maar we vonden ook dat we de methode nog toegankelijker konden maken, frisser en bovendien makkelijker om in de praktijk mee te werken.’

Datum: Vrijdag 14 december 2012, 9:00 – 17:30 uur.
Prijs: €400 per deelnemer (excl. dagarrangement en BTW), inclusief studiematerialen.
Aanmelden: meer informatie en aanmelden: bureau@obermangroep.nl.

De Oberman Groep
De Oberman Groep is een klein trainingsbureau dat gespecialiseerd is in de piramidemethode. Het De Oberman Groep is in de jaren zeventig opgericht door Christine Oberman en verzorgt al ruim 35 jaar trainingen voor onder andere managers en consultants. Oberman werkte bij strategisch adviesbureau McKinsey & Company, waar ze de methode leerde van Barbara Minto. In de afgelopen jaren heeft het trainingsbureau de opleiding verzorgd aan adviseurs van o.a. Hay Group, IG&H Consulting, Capgemini en Ernst & Young.

Event informatie

Bedrijf: De Oberman Groep

Datum: 14 december 2012

Inschrijven voor: 07 december 2012

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals