AMmasterclass Compliant Pensioenadvies

Bedrijf
RGP
Datum
28 november 2012
Inschrijven voor
28 november 2012
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Resources - AMmasterclass

Op 28 november organiseert Resources Global Professionals i.s.m. Kluwer Opleidingen de Masterclass 'AMmasterclass Compliant Pensioenadvies voor DGA en onderneming'.

Hoe maakt u als pensioenadviseur of accountant uw pensioendossiers compliant- en bespaart u tijd en geld?
Van u als pensioenadviseur of accountant wordt verwacht dat u aan wetgeving voldoet en dus compliant werkt. Logisch, want ondernemers moeten in de pensioenbranche kunnen vertrouwen. Maar tegen welke prijs? Wanneer is compliant werken goed genoeg? Tijdens deze praktijkgerichte Am masterclass ontdekt u welke wetgeving relevant is en welke financiële en andere risico´s u loopt als u niet compliant werkt. Ook hoort u alles over recente en toekomstige ontwikkelingen, van de Dodd-Frank Act tot Bgfo3. En wist u dat u compliance op verschillende niveaus kunt bereiken door afspraken te maken over de normering? U kunt daarmee veel tijd en geld besparen. Het komt allemaal aan bod, dus meld u vandaag nog aan!

Na deelname weet u:
• welke wetgeving van toepassing is
• welke risico's spelen en hoe groot ze zijn
• hoe u met normering om kunt gaan
• wat de markt doet
• wat recente ontwikkelingen en hun effecten zijn
• welke stappen u moet doorlopen om uw pensioendossiers compliant te maken
• wat dit uw bedrijf kost
• hoe compliance kan leiden tot een beter bedrijfsresultaat

Programma
12:00 - 13:00 uur Ontvangst met koffie/thee en broodjes
13:00 - 14:30 uur Wat is pensioen compliance?
- Hoe gaat de branche om met compliance?
- Case: Een compliance traject in de praktijk
14:30 - 15:00 uur Pauze
15:00 - 17:00 uur Het DGA pensioendossier compliant
- Ontwikkelingen in de pensioen- en verzekeringsbranche, o.a. Dodd-Frank Act, Bgfo 3, Wetsvoorstel Bestuur Pensioenfondsen
17:00 – 18:00 uur Napraten met een hapje en een drankje

Sprekers
Peter Engels: Peter Engels is bij Resources Pension & Risk verantwoordelijk voor de commerciële dienstverlening op het gebied van pensioen en risicomanagement. Resources Pension & Risk werkt voor pensioenfondsen, pensioenuitvoerders, verzekeraars, intermediairs en actuariële adviesbureaus. Hij is verbonden aan het Actuarieel Genootschap en de Universiteit van Groningen.

Danny Smit: Danny Smit is oprichter van Partner in Compliance, een adviesorganisatie gespecialiseerd in toezichthouden, risicomanagement en compliance binnen de pensioensector.

Deze AMmasterclass wordt georganiseerd in samenwerking met Resources Pension & Risk, een gerenommeerd specialist in risicomanagement en compliance, actuariële dienstverlening en projectmanagement binnen de pensioensector en Partner in Compliance, dienstverlener in de financiële sector en daarbuiten.

Kosten
Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- per persoon (excl. btw). Hierbij zijn inbegrepen de kosten van documentatiemateriaal, koffie/thee, broodjes bij ontvangst en een drankje na afloop. Het documentatiemateriaal wordt op de dag zelf uitgereikt. Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Inschrijven
Inschrijven voor de AMmasterclas kan via een email naar Julica Toen (Resources Global Professionals):
Julica.Toen@Resourcesglobal.com

Event informatie

Bedrijf: RGP

Datum: 28 november 2012

Inschrijven voor: 28 november 2012

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals