Rabobank HR-relatiemiddag

Bedrijf
BDO
Datum
11 september 2012
Inschrijven voor
18 juli 2012
Type event
Workshop
Doelgroep
HR collega’s
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Het nuttige met het aangename verenigen. Dat is de opzet tijdens de Rabobank HR-relatiemiddag. Een bijeenkomst samen met HR collega’s van lokale Rabobanken omtrent interessante HR thema’s om niet te missen. BDO Arbeidsjuristen nodigt u, samen met uw HR collega’s, graag uit voor de Rabobank relatiemiddag op dinsdag 11 september om 14.00 uur op boerderij de Sprankenhof in Udenhout. Meld u aan middels het online inschrijfformulier.
 
Programma
We ontvangen u graag om 14.00 uur en beginnnen de middag om 14.30 uur met twee presentaties over Beheerst Beloningsbeleid in de Financiële Sector en de arbeidsrechtelijke aspecten van belonen en ontwikkelingen in het ontslagrecht. Vervolgens maken we kennis met het verhaal achter boerderij de Sprankenhof welke uit 1779 stamt. Dit doen we door middel van een rondleiding door de moestuin en boomgaard. Hierna volgt een heerlijke proeverij op het land en bij terugkomst op de boerderij wacht ons een biologisch buffet. We sluiten rond 19.00 uur de bijeenkomst af.
 
Presentaties
Presentatie Beheerst Beloningsbeleid
Sinds het van kracht worden van de Regeling Beheerst Beloningsbeleid (RBB) begin 2011, is BDO Consultants actief in het adviseren van financiële partijen bij de implementatie van deze wet- en regelgeving. Ook Rabobank Nederland en de lokale Rabobanken worden geconfronteerd met de verplichtingen uit de RBB. In deze presentatie nemen we u mee langs de hoofdlijnen van de RBB en de gevolgen voor de inrichting van het beloningsbeleid, de rol van risicomanagement en van compliance. Tot slot maken we de vertaalslag naar best practices en adviezen en krijgt u antwoord op de vraag: Hoe breng je beheerst belonen in de praktijk?
 
Presentatie arbeidsrechtelijke aspecten van belonen en ontwikkelingen in het ontslagrecht
In deze presentatie gaan we in op de arbeidsrechtelijke aspecten met betrekking tot belonen. Tevens bespreken wij de actuele ontwikkelingen die aan de orde zijn in het kader van het ontslagrecht mede naar aanleiding van de (voorgestelde) wetsvoorstellen en de verkiezingen. Hierbij zal ruimschoots aandacht besteed worden aan de (mogelijke) effecten die deze ontwikkelingen hebben op de HR praktijk van de Rabobanken. Ook is er ruimte voor het inbrengen van eigen onderwerpen, waarvoor vooraf nog gelegenheid zal worden geboden.
 
Sprekers
M. (Mieke) van den Berg, MSc. is na haar master Arbeid, Organisatie en Management werkzaam geweest als HR adviseur en Performance Strategy Consultant. Sinds april 2010 werkt zij bij BDO Consultants als specialist op het gebied van performance- & beloningsmanagement. In 2010 voerde zij samen met haar collega Geertje Strampel een onderzoek uit naar de stand van zaken van de implementatie van de wetgeving over beheerst belonen in de financiële sector. Op dit moment voert zij binnen deze sector diverse adviesopdrachten uit rondom het thema beheerst belonen.
Drs. G.J. (Geertje) Strampel heeft jarenlang bij de Autoriteit Financiële Markten gewerkt, eerst als toezichthouder bij het Competentiecentrum Integriteit, later als toezichthouder Financiële Ondernemingen. Sinds september 2010 werkt Geertje als Senior Manager bij BDO Consultants binnen het team Risk Advisory Services. Hier houdt Geertje zich bezig met adviesvraagstukken op het gebied van Risicomanagement, Corporate Governance en Compliance binnen de financiële sector.
Mr. B.J. (Bart Jan) van Hees, partner bij BDO Arbeidsjuristen, is gespecialiseerd in arbeidsrecht en circa vijftien jaar werkzaam bij BDO. Hij stuurt een team van arbeidsjuristen aan en heeft daarnaast een advies- en procespraktijk. Bart-Jan adviseert reeds vele jaren een groot aantal lokale Rabobanken op arbeidsjuridisch gebied, in de meest brede zin van het woord. Als geen ander kent hij de Rabobank van dichtbij en kan op die wijze toegevoegde waarde inbrengen, ook van andere disciplines binnen BDO.  
Inschrijven
Graag ontvangen we uiterlijk 18 juli 2012 bericht of, en met hoeveel personen, u deel zult nemen. Inschrijven kan middels het inschrijfformulier.

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 11 september 2012

Inschrijven voor: 18 juli 2012

Type event: Workshop

Doelgroep: HR collega’s