Kennissessie: Interne beheersing in de publieke sector

Bedrijf
Datum
24 september 2020
Inschrijven voor
23 september 2020
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Rotterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

24 SEPTEMBER 2020 - Naar het voorbeeld van de Corporate Governance Code, is ook in verschillende codes voor goed bestuur in de publieke sector opgenomen dat bestuurders en toezichthouders expliciet aandacht moeten schenken aan een 'integere cultuur', 'soft controls' en 'risicomanagement'. Maar wat houdt dit precies in en hoe geeft u dit praktisch vorm binnen uw organisatie? Wij helpen u daarom graag op weg tijdens onze kennissessie.

Meer balans voor stichtingen en verenigingen

De verschillende sectorcodes voor goed bestuur vragen om ruimte te geven zodat kansen benut kunnen worden. Maar kansen benutten brengt automatisch ook risico’s met zich mee. Hoe bespreekt u dan wat acceptabele risico’s zijn voor de organisatie? En hoe zit het met de balans tussen regels stellen en vertrouwen geven aan uw medewerkers? Mazars heeft een pragmatisch model ontwikkeld voor interne beheersing dat het gesprek tussen bestuur en toezichthouder over dit soort dilemma’s goed ondersteunt. Tijdens deze kennissessie zal het denkmodel worden geïntroduceerd.

Arnoud Ellenbroek en Michel Kee delen graag hun visie op interne beheersing met u. Zij zullen daarbij inzoomen op het belang van risicomanagement. Daarnaast zal de evaluatie van een continuïteitsreserve op basis van een gestructureerde risicoanalyse worden besproken. In een mini-workshop leert u het zetten van de eerste risicomanagement-stappen in uw organisatie en inspireren wij u graag met voorbeelden uit de praktijk.

Doelgroep

Deze kennissessie is opgezet voor stichtingen en verenigingen. Het is met name interessant voor bestuursleden, leden van Raad van Toezicht en senior management zoals Manager Finance & Control of HRM.

Datum en locatie

Donderdag 24 september 2020
Mazars Rotterdam | Watermanweg 80 | 3067 GG Rotterdam

Programma

15.00 uur | Ontvangst
15.15 uur | Welkomstwoord en introductie denkmodel
16.00 uur | Pauze
16.15 uur | Mini-workshop: ‘Hoe start u risicomanagement in uw organisatie?
17.30 uur | Gelegenheid tot napraten tijdens de netwerkborrel

PERMANENTE EDUCATIE

Door deel te nemen aan deze kennissessie kunnen leden van de NBA 2 PE-uren ontvangen.

Event informatie

Bedrijf: Mazars

Datum: 24 september 2020

Inschrijven voor: 23 september 2020

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Rotterdam