Wat betekent de wet arbeidsmarkt in balans voor de flexbranche?

Bedrijf
Datum
09 mei 2019
Inschrijven voor
08 mei 2019
Type event
Seminar
Doelgroep
Zie omschrijving
Locatie
Rotterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Per 1 januari 2020 wordt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) van kracht. De doelstelling van deze wet is om vaste dienstverbanden aantrekkelijker en flexcontracten duurder te maken. De WAB heeft niet alleen impact op uitzenden, detacheren en payrollen, maar ook op inleners. Op 9 mei 2019 organiseren Mazars en Pellicaan Advocaten een seminar over de gevolgen van de Wet arbeidsmarkt in balans (de ‘WAB’) voor de flexbranche.

Welke gevolgen heeft de WAB voor u als flex-werkgever? Wat kunt u alvast doen om uzelf voor te bereiden? Welke effecten heeft de WAB op de kostprijs? Welke kansen biedt de WAB voor uw onderneming? Tijdens dit seminar krijgt u het antwoord op al deze vragen en kunt u in gesprek gaan over de gevolgen voor uw onderneming.

Wat betekent de WAB voor de flexbranche?

Enkele voorbeelden:

  • Door wijzigingen in de premie sectorfonds, het afschaffen van de sectorverloning en de (vanaf de eerste dag) verschuldigde transitievergoeding zal de kostprijs behoorlijk stijgen.
  • De vennootschapsstructuur zal mogelijk gewijzigd moeten worden doordat ‘intra-concerndetachering’ waarschijnlijk onder de definitie van payrolling valt.
  • Door de nieuwe regels voor oproepcontracten hebben ook uitzendkrachten straks eerder recht op loon, indien zij niet te werk worden gesteld.
  • Uitzendkrachten die in dienst zijn van een backoffice-payrollbedrijf worden voortaan ook als payroll-werknemer gezien, wat uiteraard gevolgen heeft voor de toepasselijke arbeidsvoorwaarden.

Programma

15.30 uur

Ontvangst

16.00 uur

Presentaties met de onderwerpen:
- Wat houdt de WAB in?
- Actualiteiten rondom de WAB/invoeringsproblematiek
- Wat betekent de WAB voor uw organisatie?
- Wat is het effect op uw kostprijs?
- De fiscale gevolgen van de WAB.
- Wat kunt u doen om u voor te bereiden?

17.30 uur

Discussie en rondvraag

18.00 uur

Borrel

Event informatie

Bedrijf: Mazars

Datum: 09 mei 2019

Inschrijven voor: 08 mei 2019

Type event: Seminar

Doelgroep: Zie omschrijving

Locatie: Rotterdam