In control bij uitbesteding van IT

Bedrijf
Datum
28 maart 2019
Inschrijven voor
27 maart 2019
Type event
Seminar
Doelgroep
Zie omschrijving
Locatie
Rotterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Om de risico’s te kunnen beheersen is het belangrijk dat u deze kent. Dit is een gedeelde verantwoordelijkheid van de leverancier en de uitbesteder. Het leveren van IT-services is anno 2019 niet vrijblijvend. Dit betekent dat beide partijen aantoonbaar in control moeten zijn.In deze kennissessie gaan praktijkspecialisten in op de vraag hoe u “in control” kunt komen of blijven bij de uitbesteding van IT.

Doelgroep

De kennissessie is bedoeld voor zowel organisaties die afhankelijk zijn van IT van derde partijen, als organisaties die IT-middelen leveren. Bent u directielid of manager met een verantwoordelijkheid voor IT-processen, risk manager, internal auditor, security officer? Meld u dan kosteloos aan voor deze kennissessie.

Programma

14.00 uur

Ontvangst

14.30 uur

Setting the scene: beheersing IT-risico’s: een publiek belang
Kick-off met stellingen. De overheid onderkent het maatschappelijke belang van de toenemende digitalisering van onze samenleving en economie. Dit leidt tot regelgeving en compliance eisen voor uitbesteding van IT. Organisaties die hun IT niet op orde hebben dreigen te worden uitgesloten van de digitale samenleving en economie.

14.50 uur

Normen en standaarden voor beheersing van IT-uitbesteding
Beschouwing van diverse “in control rapportages” over uitbesteding van IT. Onderwerpen als ISAE 3000, ISAE 3402, ISO 2700x, Soc2 en Soc3 komen aan bod. Aan de hand van een rapportage wordt een toelichting gegeven op: beheersdoelstellingen, risico’s en maatregelen.

15.20 uur

Pauze

15.30 uur

In control over cybersecurity
Naast een aanpak voor het inregelen van cybersecurity als managementproces in uw organisatie wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen op het terrein van regelgeving, standaarden en normen voor beheersing van cybersecurity.

16.00 uur

Paneldiscussie met de sprekers en cybersecurity-specialist Randhir Sewnarain.

16.30 uur

Napraten en netwerken tijdens een borrel

Event informatie

Bedrijf: Mazars

Datum: 28 maart 2019

Inschrijven voor: 27 maart 2019

Type event: Seminar

Doelgroep: Zie omschrijving

Locatie: Rotterdam