Security verdient business aandacht

Bedrijf
Datum
07 juni 2018
Inschrijven voor
07 juni 2018
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Zeist
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Cyberbeveiliging staat hoog op de strategische agenda, omdat het aantal bedreigingen stijgt terwijl de afhankelijkheid van bedrijfskritische IT toeneemt. Veel organisaties overwegen managed security services af te nemen. Door gericht kennis en expertise in te kopen brengen organisaties hun informatiebeveiliging op een hoger plan en verminderen zij risico’s door een hogere weerbaarheid.

In dit seminar gaan we in op het sourcen van deze managed securityservices. Het inkopen van SOC-monitoring op de eigen IT-omgeving bijvoorbeeld wordt gezien als een geschikt middel om de weerbaarheid te verhogen. Er zijn eerder signalen van hackpogingen en andere bedreigingen, zodat organisaties hun maatregelen daarop af kunnen stemmen en zo risico’s verkleinen.

Net als bij andere managed services staat en valt het succes bij het sluiten van een goede deal. Veel bedrijven denken hierbij vooral aan een lage prijs. Kosten zijn essentieel, maar bij SOC monitoring zijn kwaliteitsaspecten als proactief sturen op sector specifieke dreigingen ook belangrijk. Daarom is regie essentieel zodat de managed services gedurende de overeenkomst bij gesteld kunnen worden en doorlopend maximale toegevoegde waarde blijven bieden.

Op donderdag 7 juni 2018, van 14.00 tot 17.00 uur, locatie Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum te Zeist, organiseert METRI het seminar “Security verdient business aandacht”. Wil jij hierbij zijn? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.

Programma |

14.15 | Introductie

14.30 | De business stort zich op security: zorg of zegen?

Aan directietafels is security inmiddels een prangend onderwerp geworden. Of het nu malware is, hackers of een toezichthouder die forse boetes uit kan delen, cybersecurity wordt gezien als een serieus risico dat een majeure impact kan hebben op het functioneren van een organisatie. Het resultaat is dat de securitybudgetten fors stijgen. Verzekeraars en de IT-sector varen er wel bij, maar geldt dat ook voor de daadwerkelijke weerbaarheid van organisaties?

Spreker: METRI

15.15 | Het juiste medicijn tegen datalekken

Applicatiebeveiliging is sterk gestegen op de prioriteitenlijst van de CIO, nu het besef doordringt dat kwetsbaarheden in software een grote bron van ellende kunnen zijn. Door al tijdens de bouw van applicaties goede security praktijken toe te passen is de beveiliging van applicaties tijdens de levenscyclus beter gewaarborgd. In deze spreekbeurt laat CAST Software zien wat de impact kan zijn van security by design tijdens de bouw van applicaties.

Spreker: Chalet Alexandre, Cast | English spoken

16.00 | Het inkopen van managed security services

Bij het sourcen en inkopen van managed security services zoals Security Operating Center (SOC)-monitoring op de eigen omgeving komt veel kijken. Door gebruik te maken van een externe dienstverlener wordt het mogelijk om rond de klok naar verdacht verkeer te kijken in de eigen IT-omgeving. Een gespecialiseerde dienstverlener bewaakt 24×7 de metadata en loggegevens vanuit een IT-omgeving op zoek naar verdacht verkeer. In deze spreekbeurt is er aandacht voor wat dit oplevert en wat best practices rond de inzet van monitoring zijn.

Spreker: tbd

16.45 | Afsluiting en netwerkborrel

Wil jij hierbij aanwezig zijn? 

Dit seminar, ter waarde van €495.-, wordt u kosteloos aangeboden door METRI en is bedoeld voor CISO’s, IT-beslissers, inkopers en (service) managers verantwoordelijk voor het inkopen van managed security diensten.

Twee weken voor aanvang versturen wij het definitieve programma.

Event informatie

Bedrijf: METRI

Datum: 07 juni 2018

Inschrijven voor: 07 juni 2018

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Zeist