Training: Managen van projecten

Bedrijf
P2
Datum
03 november 2014
Inschrijven voor
02 november 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Ervaren projectleiders
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Dit najaar biedt p2projectmanagement een open inschrijving training aan gericht op het Managen van Projecten. Deze training is bedoeld voor ervaren projectleiders. Zowel de dedicated (fulltime) projectleider als iedereen die naast de reguliere werkzaamheden projecten leidt. De training bestaat uit 2 blokken die hieronder nader worden toegelicht. De training staat gepland op:

• Blok 1: 3 en 4 november 2014
• Blok 2: 17 en 18 november 2014

Blok 1: managen van projecten

In dit blok draait het om de toepassing van de belangrijkste uitgangspunten van projectmanagement op eigen projecten. Hoe kom je tot de projectopdracht? Hoe organiseer je de start? Hoe zorg je voor de benodigde resources? Hoe houd je grip op een complex project? Hoe geef je leiding aan een projectteam, zonder direct leidinggevende te zijn? Belangrijke vragen waar projectmanagers in de praktijk mee te maken krijgen.

Blok 2: vaardigheden inprojecten

Projecten worden steeds complexer en staan stevig onder druk van voortgang en omgeving. Dit vraagt van projectleiders sterke vaardigheden als het gaat om motiveren van hun team, aansturen van projectteamleden, omgaan met opdrachtgever en stakeholders. Het gaat dus om zowel sturen van het team (‘binnen’) als de omgeving (‘buiten’). Een bijzondere en soms ook lastige rol, omdat aan de leidersrol geen formele macht en positie wordt toegekend. Tijdens deze training voor projectleiders krijgen zij handvatten en instrumenten aangereikt om hier slim mee om te gaan.

Aanpak

Deelnemers van deze training dienen bekend te zijn met de principes en structuur van projectmatig werken. Vooraf worden de leerwensen van deelnemers door middel van een intakeformulier in kaart gebracht en wordt ter opfrissing de e-learning module projectmatig werken aangeboden. In de training volgt een overzicht van de theorie van projectmatig werken en gaan de deelnemers concreet aan de slag met hun eigen project(-en). Dat betekent dat ze tijdens de training onderdelen van hun eigen projectaanpak ontwikkelen en die delen met vakgenoten. Hierdoor wordt het geleerde onmiddellijk vertaald naar hun eigen project. Niet alleen de kennis en kunde van de deelnemers neemt toe, ook de kwaliteit van hun projecten verbetert meteen. Er is dus direct rendement te boeken.

Meer lezen?

Event informatie

Bedrijf: P2

Datum: 03 november 2014

Inschrijven voor: 02 november 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Ervaren projectleiders