Bring Your Own Device - 23 september

Bedrijf
Datum
23 september 2014
Inschrijven voor
22 september 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
facility managers
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Sawan Bruins, adviseur bij Eurogroup Consulting, geeft op 23 september een seminar Bring Your Own Device in samenwerking met Facility Management Magazine.

Recent onderzoek toont aan dat steeds meer werknemers smartphones, laptops en tablets die ze privé hebben aangeschaft gebruiken op de werkvloer. Vaak gebeurt dit zonder dat werkgevers het in de gaten hebben. Deze Bring Your Own Device (BYOD) – cultuur is een gevolg van de technologische ontwikkeling van vandaag de dag. BYOD is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is.

---

Bring Your Own Device - 23 september 2014
De smartphone, laptop en tablet zijn de afgelopen jaren onderdeel gaan van een zeer compacte, multifunctionele werkplek geworden. Daarmee lijkt Bring Your Own Device (BYOD) - tegenwoordig ook vaak Bring Your Own Technology (BYOT) genoemd - hand in hand te gaan met het Het Nieuwe Werken. Medewerkers krijgen meer vrijheid om hun werkplek zelf te kiezen. Het is bedoeld om slimmer, efficiënter en effectiever werken te stimuleren, zodat de medewerker zich goed voelt en daarnaast ook nog extra productief is. De grootste uitdaging voor  facility managers is te bepalen hoe zij het beste alle mobiele apparaten kunnen beheren, hoe zij de beveiliging van bedrijfsinformatie kunnen garanderen en hoe zij de kosten die met BYOD gepaard gaan onder controle kunnen houden.

Risico’s Bring Your Own Device
De BYOD cultuur brengt niet alleen voordelen. Onderzoek van de Business Software Alliance (BSA), de wereldwijde brancheorganisatie voor de IT-wereld, toont aan dat op een gemakkelijke wijze (vertrouwelijke) bedrijfsinformatie op straat komt te liggen als de apparatuur onzorgvuldig wordt gebruikt. Werknemers staan vaak niet stil bij de gevolgen van het onzorgvuldig omgaan met de apparaten en de gegevens die er op staan.

Kosten
Daarnaast vraagt BYOD ook om extra aandacht voor de kosten. In het verleden beschikte medewerkers over één device op de werkplek en was de technische infrastructuur daarop afgestemd. Inmiddels maakt een gemiddelde medewerker van minimaal twee en soms wel drie of meer devices gebruik. Dit heeft gevolgen voor de belastbaarheid van technische infrastructuur en de daarbij behorende kosten. Een verantwoord BYOD-beleid is daarom noodzakelijk. En u als facility managers speelt daarin een leidende rol.

Verantwoord BYOD-beleid
Het is belangrijk om een BYOD-beleid te ontwikkelen dat deel uitmaakt van de mobiliteitsstrategie van uw organisatie. Op deze wijze zijn de persoonlijke apparaten én de geïnstalleerde software zowel effectief te beheren als te beveiligen, zonder dat de gebruikskosten te hoog worden. Op basis van zo'n beleid kunnen bedrijven optimaal profiteren van de BYOD-voordelen, zonder daarbij grote risico’s te gaan lopen.

Dit zal een positief effect hebben op:

  • het interesseren en aantrekken van toptalent;
  • verhogen van de productiviteit van medewerkers;
  • medewerkerstevredenheid.

Bovendien beperkt het de veiligheidsrisico’s en heeft een positief effect op IT kosten.

Praktische vragen beantwoord
Tijdens het seminar BYOD in de praktijk krijgt u o.a. antwoord op vragen als:

  • Welke bedrijfsdoelstellingen vragen om een BYOD-beleid?
  • Welke business case ligt aan deze keuze en grondslag?
  • Welke BYODs worden ondersteund?
  • Hoe wordt omgegaan met beveiliging van bedrijfsgegevens?
  • Hoe wordt omgegaan met mogelijk illegale software op een BYOD?
  • Welke impact heeft het BYOD-beleid op de dienstverlening van uw helpdesk?

Afgestemd op uw behoefte
Tijdens het seminar bieden wij u de ruimte voor intensieve interactie met de spreker en cursisten onderling.  U krijgt als deelnemer de gelegenheid om uw eigen casuïstiek in te brengen, zodat het seminar optimaal kan worden afgestemd op uw opleidingsbehoefte.

Doelgroep
Dit seminar is speciaal ontwikkeld voor facility managers die willen weten hoe ze snel tot een praktisch, veilig en verantwoord BYOD beleid kunnen komen.

Deelname
Deelname aan het dit seminar kost € 590 (excl. btw) per persoon. Indien u (of uw collega) een abonnement op Facility Management Magazine heeft, ontvangt u € 50 korting op de deelnameprijs. Om aanspraak te kunnen maken op deze korting dient u het abonneenummer te vermelden bij uw aanmelding. De prijs is inclusief lunch en documentatiemateriaal. .

Event informatie

Bedrijf: Eurogroup Consulting

Datum: 23 september 2014

Inschrijven voor: 22 september 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: facility managers