Commissarissen Round Tables – 1 juli

Bedrijf
EY
Datum
01 juli 2014
Inschrijven voor
30 juni 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Nederlandse Commissarissen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De wijze waarop ondernemingen aan hun fiscale verplichtingen voldoen staat in het middelpunt van de belangstelling. Vooral grote, internationaal opererende ondernemingen krijgen maatschappelijke en politieke kritiek. Nationaal en internationaal veranderen de regels. Er staat veel op het spel, zowel financieel als voor de reputatie van de onderneming. Daarom besteden veel commissarissen terecht meer aandacht aan toezicht op de fiscale praktijk en strategie van hun ondernemingen. Maar wat moeten daarbij hun uitgangspunten zijn? Wat is hun rol op een vakgebied dat tot voor kort vaak het exclusieve terrein was van de fiscale experts?

Veel commissarissen houden zich momenteel ook bezig met een meer algemene vraag: hoe kunnen we bij ons toezicht en ons advies integraal tewerk gaan? Commissarissen willen zich onttrekken aan een versnipperde, weinig systematische uitoefening van hun functie. Dit blijkt echter niet altijd even gemakkelijk. Hoe kunnen commissarissen een integrale benadering door het bestuur stimuleren en daar zelf integraal toezicht op houden?

Deze twee thema’s – toezicht op belastingstrategie en integraal toezicht – staan centraal in de cyclus van Round Tables met Commissarissen die EY dit jaar in Nederland organiseert.

Continu de dialoog aangaan, helpt ons om de verwachtingen van onze stakeholders ten aanzien van ons vak en onze rol beter te begrijpen en om onze eigen opvattingen hierover te evalueren, bij te stellen en uit te dragen. Daarnaast blijven we ons ook verdiepen in de functie en rol van onze stakeholders en  de bijbehorende uitdagingen.

Doelgroep
Nederlandse Commissarissen

Aanmelden
U dient voor deze Round Table een persoonlijke uitnodiging te ontvangen.

Contact

  • +31 (0) 88 407 - 9560
    +31 (0) 6 21 25 1153

Event informatie

Bedrijf: EY

Datum: 01 juli 2014

Inschrijven voor: 30 juni 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Nederlandse Commissarissen