Internet of things (Groningen)

Bedrijf
Datum
10 juni 2014
Inschrijven voor
10 juni 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Stap in onze toekomst en laat je inspireren!
Op 10 juni organiseert KPN Consulting een inspirerend kennisevenement met als thema ‘Internet of Things’, waarbij onze ‘thought leaders’ en IT professionals je in vogelvlucht een blik geven in toekomstige technologische ontwikkelingen rondom dit thema.

Internet of Things

Vincent Everts, trendwatcher en Tesla liefhebber, laat samen met onze KPN collega’s alle aanwezigen op inspirerende wijze kennis maken met thema’s als internet of things, big data, security en connectivity via interactieve sessies. Uiteraard wordt er de mogelijkheid geboden om van gedachten te wisselen met andere vakprofessionals en/of de KPN collega’s, maar ook om over eventuele carrièremogelijkheden bij KPN en/of KPN Consulting te praten tijdens het walking dinner of de netwerkborrel. Kortom, alle middelen zijn aanwezig om er een inspirerende en succesvolle avond van te maken! 

Programma:

  • 17.30 – 18.00 uur: Ontvangst
  • 18.00 – 19.00 uur: Opening + plenaire sessie door Vincent Everts
  • 19.00 – 20.00 uur: Walking dinner & netwerken
  • 20.00 – 20.30 uur: Breakout sessies – ronde 1
  • 20.30 – 21.00 uur: reakout sessies – ronde 2
  • 21.00 – 22:00 uur: Afsluitende borrel & netwerken 

Locatie:
10 juni in onze kantoorlocatie te Groningen

Tijd
17:30 - 22:00

Onderwerpen kennissessies
De onderwerpen van de kennis sessies zijn Big Data, Enterprise Architectuur/ Cloud, Workshop Internet of Things, Security en Connectivity. 

1. Big Data door Alex Brojba
Big Data is veel meer dan een technologie verandering. Het is een fundamentele verandering in hoe we omgaan met data, informatie, kennis en de impact ervan op besluitvorming en wellicht belangrijker, het bedrijfsresultaat. Veel organisaties hebben Big Data dan ook hoog op de agenda, maar zoeken nog naar een effectieve methode om het uit te voeren. In deze sessie gaat Alex hierop verder in, met concrete praktijkvoorbeelden.

2. Enterprise architectuur / Cloud door Iko Saadhoff
Companies as building blocks:
In de toekomst zullen we steeds vaker hybride infrastructuren gaan krijgen, public clouds bij bijvoorbeeld Amazone (AWS), Google etc. en de private cloud in de eigen datacenters.

Hoe automatiseer en orchestreer je deze omgevingen vanuit 1 centrale plek. Daarnaast zal ik laten zien dat het mogelijk is om niet alleen IAAS maar totale applicatie omgeving volledige automatisch te deployen.

3. Workshop Internet of Things door Tim van Dam en Sjoerd Hulzinga
Internet of Things for Professionals
Dit is een korte maar hands-on introductie over the Internet of Things. De workshop bevat het bouwen van je eigen Arduine bases sensor network, inclusief wat basis programmeren. We leggen tevens uit waarom dit relevant is voor KPN. Na deze workshop ben je in staat om je eigen Internet of Things project te starten.

4. Security door Stephen Archer en Remko Verdouw
Internet of Things brengt ons dichterbij netwerken tussen apparaten, machines en objecten zonder dat wij, als mens, daar nog tussen staan. Dit heeft natuurlijk veel voordelen. Maar wat nou als iemand hier misbruik van wil maken. Hoe makkelijk kan dat? En wat zijn de gevolgen? De Cyber Kill Chain vertelt ons hoe wij aanvallen en misbruik kunnen detecteren, classificeren en mitigeren

Doelgroep
Dit event is toegankelijk voor professionals met een afgeronde HBO of WO studie met affiniteit in IT die, naast een update van de laatste trends en innovaties, mogelijk ook geïnteresseerd zijn in carrièremogelijkheden.

Aanmelden
Wil jij hierbij aanwezig zijn? Meld je dan nu snel aan. Op basis van je aanmelding ontvang je een uitnodiging. In deze definitieve uitnodiging kan je vervolgens via een link een keuze maken voor de breakout sessies.

Event informatie

Bedrijf: KPN ICT Consulting

Datum: 10 juni 2014

Inschrijven voor: 10 juni 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals