Benchmark Care

Bedrijf
Datum
15 april 2014
Inschrijven voor
14 april 2014
Type event
Inhousedag
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Benchmark Care VVT-/GGZ-/GHZ-RIBW-aanbieders

Hoe verhouden de overhead, het primair proces en de productiviteit van uw organisatie zich tot die van andere organisaties uit de care-sector? Wat is genoeg en wat is teveel?

Dat zijn de vragen die de Benchmark Care van Berenschot al meer dan een decennium lang beantwoordt. Wij hebben samen met bijna 400 zorgaanbieders Nederlands meest omvangrijke database opgebouwd waaruit normen voor een verantwoorde omvang van de overhead kunnen worden bepaald. Onze cijfers op het gebied van overhead zijn de meest gerefereerde, de basis van diverse publicaties en worden landelijk als norm gezien. Wij nodigen u bij deze uit voor deelname aan de Benchmark Care 2014!

Wat levert deelname u op?

Alhoewel de focus ligt op overhead, brengt de benchmark ook uw primair procesproductiviteitkosten en opbrengsten, kostprijzen en financiële positieglashelder en gedetailleerd in kaart!

We vergelijken uw organisatie met zorgaanbieders van vergelijkbare omvang en met dezelfde zorgproducten (VVT/GHZ/GGZ/RIBW). We laten zien waar, maar ook waarom u afwijkt. Daarmee wordt het mogelijk om onderbouwd en effectief te sturen op uw bedrijfsvoering. De benchmark geeft niet het ‘finale oordeel’, maar biedt objectieve vergelijkingsinformatie.

De adviseurs van Berenschot lichten de conceptuitkomsten persoonlijk toe en gaan samen met u in gesprek over de betekenis ervan voor uw organisatie. Na validatie van de uitkomsten stellen wij voor u een individuele rapportage op. Tot slot organiseren wij een discussiebijeenkomst voor alle deelnemers, waarbij we ingaan op de uitkomsten in de context van de huidige ontwikkelingen.

Compleet, snel en voordelig

De vragenlijst volgt het NZI-rekenschema. Invullen is daardoor eenvoudig en kost ongeveer een dag. De totale kosten worden gedragen door alle deelnemers. Voor € 2.950 (exclusief 21% btw), neemt u deel aan de Benchmark Care. Omdat heel veel organisaties jaarlijks deelnemen, bieden we frequente deelnemers vanaf dit jaar ook een abonnement met een zeer aantrekkelijk korting aan.

Planning en deelname

De Benchmark Care 2014 begint met een facultatieve startbijeenkomst opdinsdag 15 april, van 12.30-15.30 uur (inclusief lunch) bij ons in Utrecht. Voorafgaand aan deze bijeenkomst ontvangt u de conceptvragenlijst. Deze bespreken we tijdens de bijeenkomst, zodat deze optimaal voldoet aan uw behoeften. Na de bijeenkomst maken wij de vragenlijst definitief, waarna iedere deelnemer deze invult. Vervolgens bespreken we in een persoonlijk gesprek met u de conceptuitkomsten. Maandag 1 september ontvangt u uw rapportage. Tot slot vindt in oktober de discussiebijeenkomst plaats voor alle deelnemers.

U kunt zich vanaf nu tot uiterlijk vrijdag 4 april inschrijven via het inschrijfformulier. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marvin Hanekamp of Simon Heesbeen (030-2916848). Ook kunt u mailen naarbenchmarkcare@berenschot.nl.

Wij kijken weer uit naar een boeiende benchmark!

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 15 april 2014

Inschrijven voor: 14 april 2014

Type event: Inhousedag

Doelgroep: Professionals