Workshop: Diversiteit In Teams

Bedrijf
P2
Datum
15 april 2014
Inschrijven voor
14 april 2014
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Workshop: Diversiteit In Teams

15 april - p2 - Slotselaan 6-8 - 5328 ER ROSSUM

Systems Engineering gaat niet alleen over inhoud, maar juist ook over hoe je met verschillende partijen in samenwerking tot deze inhoud komt. Diversiteit is daarbij de kracht en noodzakelijk om tot een goed eindresultaat te komen. Diversiteit in disciplines, maar bijvoorbeeld ook in persoonlijkheden, voorkeursstijlen van werken en culturele achtergrond. 

Tegelijk is diversiteit ook één van de belangrijkste valkuilen in een project, want er effectief mee omgaan is vaak niet eenvoudig. Vele projecten vertragen, worden te duur of voldoen niet aan de klantwensen doordat communicatie en informatiedeling tussen de betrokkenen onvoldoende is.

Hoe ga je om met verschillende visies, houdingen, belangen, communicatiestijlen, humeuren en andere menselijkheden?! Kun je deze verschillen bewust inzetten om tot betere resultaten te komen en zo ja, hoe dan? Door de methodieken van Systems Engineering slim te combineren met specifieke vormen van teamontwikkeling en procesmanagement bereik je betere en snellere resultaten. In deze workshop geven we u inzicht in de mogelijkheden die u heeft in uw specifieke context en praktische handvatten die u de volgende dag al kunt toepassen om meer rendement te behalen uit de diversiteit in uw team. 

Resultaat

Na deze workshop heeft u:

  • Inzicht in verschillende persoonlijkheidstypen en voorkeursstijlen van werken en hoe deze zich tot elkaar verhouden
  • Inzicht in uw eigen persoonlijkheidstype en voorkeursstijl van werken
  • Handvatten om de samenwerking en communicatie te bevorderen in een divers team
  • Kennis over hoe u effectief om kunt gaan met conflicten

Datum, tijd, werkvorm en prijs

Deze intensieve en enerverende dag duurt van 09.00 tot 17.00 uur en zal bestaan uit blokjes theorie afgewisseld met veel praktische oefeningen. Wij doen een korte telefonische intake voorafgaand aan de workshop om het programma maximaal af te stemmen op uw praktijksituatie en leerbehoefte. De lunch en versnaperingen tussendoor worden uiteraard geheel verzorgd door ons.

We hebben in december een korte versie van deze workshop op het INCOSE-NL congres gedaan. Vanwege de overweldigende belangstelling organiseren we nu een dag-workshop rondom dit onderwerp, waarbij we meer de diepte kunnen opzoeken.

We hopen u te mogen verwelkomen op 15 april 2014 op Slot Rossum.

Prijs: € 595,- excl.  BTW. Voor INCOSE leden geldt een speciale korting en zij betalen € 495,- excl. BTW.

Meer informatie en inschrijven

Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de trainers:

Sanne van Deursen (06-51560565) of Joyce van den Hoek Ostende (06-27228397)

Over de trainers, p2 en Het Schippershuis

Sanne van Deursen

Sanne heeft een commercieel bedrijfskundige achtergrond. Als lijnmanager van o.a. een fusieteam raakte zij geïnteresseerd in de werking van diversiteit in teams. Dit heeft zij omgezet in het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen met het doel om teams te laten werken vanuit de kracht van diversiteit, in plaats van vanuit de valkuilen. Sanne is aangesloten bij p2ontwikkeling, het expertisecentrum van p2projectmanagement dat zich richt op professionalisering. Daarnaast is zij geaccrediteerd practitioner van o.a. Insights Discovery en DISC / TTI Insights.

Joyce van den Hoek Ostende

Joyce is opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog, bedrijfskundige en trainer en ruim 10 jaar actief geweest als manager in de spoorsector, waarvan een groot deel binnen de projectenwereld van de GWW sector. Vanuit die hoek heeft zij groot enthousiasme voor en ruime ervaring met Systems Engineering en projectontwikkeling. Inmiddels is zij eigenaar van Het Schippershuis Training & Advies en houdt zich met name bezig met teamontwikkeling en procesmanagement in de context van technische projecten in de sectoren bouw, IT en gebiedsontwikkeling.

Event informatie

Bedrijf: P2

Datum: 15 april 2014

Inschrijven voor: 14 april 2014

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals