PARTner sessie De Transitieregeling - 23 jan

Bedrijf
BDO
Datum
23 januari 2014
Inschrijven voor
22 januari 2014
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De transitieregeling - Het vangnet valt weg, wat nu?

23 januari 2014
Locatie : Utrecht

BDO en PART zorg nodigen u van harte uit voor de PARTner sessie ‘Transitieregeling: het vangnet valt weg, wat nu?’ op donderdag 23 januari 2014. Deze PARTner sessie is bedoeld voor financieel directeuren, concerncontrollers en HEAD’s van ziekenhuizen. 

Uit de BDO Benchmark Ziekenhuizen 2013 blijkt dat de resultaten van de ziekenhuizen over 2012 in belangrijke mate worden beïnvloed door de uitwerking van de Transitieregeling Medisch Specialistische zorg. 

Het transitiebedrag vormt in 2012 en 2013 een tijdelijk vangnet voor ziekenhuizen om de risico’s te dempen van de overgang naar prestatiebekostiging. Het geeft de ziekenhuizen de mogelijkheid verbeteringen door te voeren die ertoe leiden dat de opbrengsten in 2014 - wanneer niet langer aanspraak gemaakt kan worden op het vangnet - kostendekkend zijn. 

Ziekenhuizen met een aanvulling vanuit de transitieregeling die hierop niet tijdig acteren of onvoldoende resultaat boeken, zullen vanaf 2014 een opbrengstval moeten overbruggen. Het is niet uitgesloten dat ziekenhuizen hierdoor in de rode cijfers belanden. Ziekenhuizen met een schuld uit hoofde van het transitiebedrag kunnen overigens niet achterover leunen. Ook zij moeten inzichtelijk hebben waardoor de  meeropbrengsten worden veroorzaakt.

Sprekers
Drs. Han van Wijk, Directeur Financiën en Verkoop Albert Schweitzer ziekenhuis en  Marco Tieleman, Beleidscoördinator Menzis geven hun visie op de strategische, tactische en operationele vraagstukken waarvoor de ziekenhuizen komen te staan in relatie tot het wegvallen van het vangnet. Centraal staat in deze PARTner sessie het wisselen van gedachten met anderen en het delen van ervaringen.

Drs. Han van Wijk
Han van Wijk is sinds 2012 Directeur Financiën en Verkoop in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Daarvoor was hij bijna drie jaar verbonden aan het Radboud UMC in een operationeel leidinggevende functie rapporterend aan de RvB. Voor zijn overstap naar de zorgsector was hij werkzaam in de financiële sector, waar hij 25 jaar als bestuurder diverse bancaire organisaties heeft aangestuurd.

Marco Tieleman
Na de studie Beleid en Management Gezondheidszorg werkte Marco enkele jaren in de uitzendbranche. In 2001 startte zijn loopbaan bij Menzis als inkoper/contractmanager van medisch specialistische zorg. Naast dit werk heeft hij meerder projecten geleid, waaronder de ontwikkeling van Topzorg en de visie van Menzis op het toekomstig zorglandschap. De afgelopen vier jaar was hij verantwoordelijk voor de inkoop van medisch specialistische zorg in Noord Nederland. Begin december is Marco gestart als beleidscoördinator zorginkoop.

Kortom, een boeiend en interactief programma. Wij hopen u te mogen begroeten op donderdag 23 januari 2014! 

Locatie
BDO, Winthontlaan 2, Utrecht 

Programma

17.00 uur Ontvangst met een hapje/drankje

17.25 uur Welkom door Frank van der Lee (BDO) en Arnold Jansen (PART zorg)

17.30 uur Presentatie 1 (visie van BDO en Partzorg)

17.45 uur Presentatie 2 (ervaringen vanuit het veld)

18.30 uur Discussie/hapje/drankje

18.45 uur Presentatie 3 (visie zorgverzekeraar)

19.30 uur Slotdiscussie

19.45 uur Hapje/drankje 

Aanmelden
Zorg dat u deze PARTner sessie niet mist! U kunt zich aanmelden door een e-mail met uw persoonsgegevens te sturen naar zorg@bdo.nl. Inschrijvingen geschieden op volgorde van binnenkomst. Aan deelname zijn voor u geen kosten verbonden.

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 23 januari 2014

Inschrijven voor: 22 januari 2014

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals