CFO Diner - Alternatieve financieringsbronnen

Bedrijf
EY
Datum
03 december 2013
Inschrijven voor
02 december 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
CFO's
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Alternatieve financieringsbronnen
In deze periode van economische turbulentie maken bedrijven strategische keuzes om hun toegang tot kapitaal zeker te stellen en zo hun positie in de markt te versterken. Door alternatieve financieringsbronnen aan te boren, wordt de afhankelijkheid van banken beperkt en vindt diversificatie plaats. Het optimaliseren van de cost of capital is één van de aspecten die een rol speelt bij het maken van keuzes.

Alain de Blok, Group Treasurer bij Vroon, is onder andere verantwoordelijk voor de funding van investeringen. Om niet uitsluitend afhankelijk te zijn van banken zoekt hij naar alternatieve financieringsvormen, waaronder obligaties en onderhandse leningen van institutionele investeerders. Bij wijze van inleiding deelt hij met u zijn praktijkervaring over de eigen diversificatiestrategie, waarna hij graag verder met u in gesprek gaat.

Centraal staan de vragen: Hoe ziet dit proces er bij Vroon uit - welke stappen doorloopt Alain de Blok om te komen tot zijn financieringskeuzes? Wat zijn binnen het aanbod de optimale keuzes? In welke mate stuurt Vroon op cost of capital? Hoe vertaalt deze aanpak zich in managementrapportages en in hoeverre en onder welke randvoorwaarden zijn deze nodig? Hoe specifiek is deze gang van zaken voor Vroon en hoe vertaalt deze zich voor u?

Alain de Blok is sinds 2008 werkzaam bij Vroon B.V. Vroon is een internationale rederij met een vloot van ca. 160 schepen, waaronder tankers, offshore support- , container-, dry cargo-, levend vee- en autoschepen. Bij Vroon zijn wereldwijd ongeveer 4.500 medewerkers werkzaam.

Tijdens dit diner, waar u met 15 tot 20 collega-CFO’s uit verschillende sectoren uw visie, kennis en ervaringen ten aanzien van dit onderwerp kunt delen, zal Bert Steens uw gastheer zijn. Bert Steens is partner bij EY, Hoogleraar post-graduate controllersopleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam en lid van de Flevum CFO Aadvisory Board. Uw gespreksleider is Harald Werner, Finance Director Enterprise Group General Western Europe bij Hewlett Packard.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 december a.s. met inloop vanaf 17.30 uur in Restaurant Jagershuis in Ouderkerk aan de Amstel en wordt georganiseerd door EY in samenwerking met Flevum voor directies en bestuurders van middelgrote en grote bedrijven. EY organiseert de komende tijd een reeks van deze unieke diners, waarbij de aanwezigen geïnformeerd worden over voor CFO’s relevante onderwerpen. Tevens zullen tijdens deze terugkerende bijeenkomsten netwerkmomenten worden gecreëerd.

Datum / tijd

Van: 03/12/2013 - 17:30
Tot: 03/12/2013 - 21:00

Programma

17.30 | Inloop
18.00 - 20.30 | Inhoudelijk programma en diner
20.30 - 21.00 | Koffie en netwerken

Locatie

Jagershuis, Ouderkerk aan de Amstel

Speciaal geschikt voor

CFO's

Inschrijven
Om je in te schrijven klik hier

Event informatie

Bedrijf: EY

Datum: 03 december 2013

Inschrijven voor: 02 december 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: CFO's