Ontbijtsessie 26-9 - Banken & Private Equity

Bedrijf
Datum
26 september 2013
Inschrijven voor
19 september 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Ontbijtsessie voor ondernemingen in Haven, Handel & Logistiek

Thema: Banken en Private Equity; haal er meer uit!
Organisator: Grant Thornton

Onze sectorgroep Haven, Handel & Logistiek organiseert zeven ontbijtsessies over thema's met impact. Belangrijke thema's in de sector komen aan bod en via deze sessies leren ondernemers elkaar en ons beter kennen. Doel is om u als ambitieuze ondernemer te assisteren bij uw uitdagingen en ambities.

Thema van deze sessie
Is uw onderneming optimaal gefinancierd en wat zijn de alternatieven naast de bank?

U dient zich continu af te vragen of uw onderneming op dit moment optimaal gefinancierd is. Daarbij is het ook van belang om goed in beeld te hebben hoe de financieringsbehoefte zich in de toekomst naar verwachting zal ontwikkelen.

Van oudsher zijn ondernemingen in Nederland voornamelijk gefinancierd met eigen vermogen en bankfinanciering. De bankfinanciering is in de huidige markt echter geen vanzelfsprekendheid meer. Een aantal jaar geleden kon u voor een succesvolle kredietaanvraag vaak volstaan met het inleveren van uw historische jaarcijfers bij de bank. Nu moet u meestal een goed onderbouwd plan met diverse scenario’s opstellen om met uw bank in gesprek te gaan. En dan nog is de uitkomst vaak onzeker. Wij zullen tijdens de ontbijtsessie aangeven hoe u deze onzekerheid zo veel mogelijk kunt beperken.

Alternatieven voor bankfinanciering
Mede als gevolg van de terughoudendheid van de banken bij kredietverlening is het steeds belangrijker ook andere financieringsmogelijkheden te onderzoeken, zoals bijvoorbeeld leasing en factoring. Maar ook kan gedacht worden aan andersoortige investeerders, die leningen of aandelenkapitaal kunnen verstrekken.

Tijdens onze ontbijtsessie zullen we een aantal van deze alternatieven de revue laten passeren.
 
Wanneer?
Donderdag 26 september 2013

Waar?
Grant Thornton
Van Vollenhovenstraat  3 (Scheepvaartkwartier)
3016 BE  Rotterdam

Parkeren is mogelijk in onze parkeergarage. Klik voor een routebeschrijving.

Programma
8.00 - 8.20: registratie en ontbijt
8.20 - 9.40: presentatie en discussie
9.40 - 10.00: koffie/thee

Aanmelden voor de sessie op 26 september 2013
Bent u directielid of ondernemer in de Haven, Handel & Logistiek sector, dan bent u van harte welkom om deze ontbijtsessie bij te wonen. U kunt zich kostenloos aanmelden via onderstaand formulier. Wij ontvangen uw inschrijving graag uiterlijk 19 september.

Event informatie

Bedrijf: Grant Thornton

Datum: 26 september 2013

Inschrijven voor: 19 september 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals