Waar en/of niet waar - Gedrag in Projecten

Bedrijf
P2
Datum
20 juni 2013
Inschrijven voor
31 mei 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

20 juni aanstaande organiseert P2 een bijeenkomst die in het teken staat van ‘gedrag in projecten’.

Prof. dr. Daniel Wigboldus, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen gaat zorgen voor een frisse invalshoek.

PROGRAMMA
Eerst denken, dan pas doen. Dit is één van de vele aannames als het gaat om goed projectmanagement. Is die aanname wel terecht? Zou andersom in de zin van ‘al doende leert men’ niet net zo goed van toepassing zijn als het gaat om projectmanagement? 

Waarnemen doe je niet met je ogen, dat doe je met je brein. Uit onderzoek blijkt dat mensen hun gedrag baseren op wat ze aan kennis en ervaring in huis hebben.

Datgene wat we zien, koppelen we aan wat we al weten om vervolgens te oordelen en tot handelen over te gaan. En daarmee liggen er vele aannames (veronderstellingen) ten grondslag aan dit handelen. Maar kloppen die wel? Als dat niet zo is gaat het mis. In projecten wordt dat pijnlijk zichtbaar, je kunt het niet even over doen of herstellen. De kunst zit hem in het besef dat we uitgaan van aannames en herkennen wanneer deze niet werken: hoe blijven we alert op aannames die niet terecht zijn? 

We starten om 16.00 uur met een inleiding van prof. Wigboldus waarna we in een aantal workshops het thema nader zullen belichten. Om 19.15 uur ronden we het inhoudelijke programma af en kun je nog even napraten bij een voedzame maaltijd om vervolgens rond 20.00 uur af te sluiten.

AANMELDEN
We hopen je donderdag 20 juni te ontmoeten bij P2, Slotselaan 6-8 in Rossum. Je aanmelding ontvangen we graag uiterlijk vrijdag 31 mei via het invulformulier of via de mail: event@p2.nl. 

We verheugen ons op een vruchtbare middag vol nieuwe invalshoeken!

Event informatie

Bedrijf: P2

Datum: 20 juni 2013

Inschrijven voor: 31 mei 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals