Writer's Class - Het Managen van Overhead

Bedrijf
Datum
20 juni 2013
Inschrijven voor
19 juni 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op 20 juni 2013 organiseert Berenschot de Writer's Class - Het Managen van Overhead

Waarom zo moeilijk?’

De meeste organisaties hebben hun primaire processen tot in de puntjes georganiseerd en deze met complexe costing modellen in kaart gebracht. Hun overhead is echter vaak een grote en dure blinde vlek. En toch behoort gemiddeld één vierde van de ganse organisatie tot die overhead. Overhead is een fenomeen waarvan veel mensen slechts één ding weten: daar is te veel van. Het vervult echter een belangrijke functie in de ondersteuning en sturing van de organisatie. En gemiddeld werkt een kwart van de beroepsbevolking in een overheadfunctie. Hoe is het dan mogelijk dat dit organisatieonderdeel zo onbekend en onbemind is?

Maar wat is overhead nu precies? Voor velen is overhead het ‘vet' van de organisatie: overhead kost alleen maar en creëert geen (financiële) waarde. Dit in tegenstelling tot productie, sales of logistiek. Maar dit is in geen geval juist : overhead heeft net als doel het primaire proces te sturen en te ondersteunen. Vaak staan ze niet ten dienste van de externe klant, wel ten dienste van de interne klant of de eigen organisatie.

Inrichten en aansturen van overheadfuncties

Maar de overhead is binnen vele organisaties te complex ingericht. Dit heeft negatieve gevolgen voor omvang, effectiviteit en kwaliteit van de bedrijfsvoering. Tijdens deze dag leert u van onze trainer hoe u uw overheadfuncties vorm geeft. U krijgt handvatten aangereikt voor het beter inrichten en aansturen van deze overheadfuncties

Praktische informatie

Datum: 
20 juni 2013

Tijdstip:
9.30 uur - 17.00 uur

Locatie:
Akkerhage 2 
9000 Gent

Aanmelden: 
Aanmelden kan via de website van IFBD. 

Kosten:

699,- € excl. BTW

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 20 juni 2013

Inschrijven voor: 19 juni 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals