Seminar - Hoe dienend is uw gemeente?

Bedrijf
Datum
23 mei 2013
Inschrijven voor
22 mei 2013
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Gemeenten werken aan verbetering van hun dienstverlening aan burgers. Het inrichten van klantcontactcentra (KCC), procesoptimalisaties en samenwerkingen: dat vraagt veel van medewerkers. Hoe krijgen leidinggevenden de medewerkers mee in de verandering en welke vorderingen maken gemeenten in het realiseren van de visie Antwoord© (commissie Jorritsma, 2005)? Die vragen staan centraal tijdens het seminar dat Berenschot organiseert op 23 mei a.s.

Berenschot en de Rijksuniversiteit Groningen hebben bij 40 gemeenten onderzoek gedaan naar de relatie tussen dienend leiderschap bij het KCC en het niveau van dienstverlening. In dit seminar starten we met de resultaten van dit onderzoek. Hierdoor wordt  zichtbaar hoe u scoort op dienend leiderschap en in welke ontwikkelingsfase uw KCC zich bevindt. Vervolgens wordt het praktijkvoorbeeld van Enschede behandeld. Daarna volgt een presentatie door Inge Nuijten over dienend leiderschap, een levenshouding die juist in deze tijd nodig is. Maar we stellen u ook in de gelegenheid om van elkaar te leren. In de flashdates, twee gesprekken van 15 minuten, wisselt u ervaringen uit met collega's. Eénmaal komt u halen, éénmaal komt u brengen. Na de flashdates volgen er twee workshoprondes.

Het seminar vindt plaats op donderdag 23 mei 2013 van 9:00 tot 13:00 uur bij Berenschot te Utrecht. We ontvangen u graag vanaf 8.30 uur en na afloop wordt u een lunch aangeboden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Hieronder treft u het programma aan. In de uitnodiging onder 'Downloads' kunt u meer lezen over dit seminar, de flashdates en de workshops.

U kunt zich aanmelden voor dit seminar en voor de monitor 'KCC en dienend leiderschap' via de links hiernaast. Geef u vandaag nog op, want we hebben slechts plaats voor 50 deelnemers. Indien u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u deze richten aan Sandra Koenraadt via 030 - 2 916 916 of per mail: s.koenraadt@berenschot.nl.

Programma

8.30 uur    
Ontvangst

9.00 uur    
Opening door Myrte Ferwerda (Managing Director Berenschot met focus op leiderschap)

9.10 uur    
Presentatie onderzoeksresultaten door Gemma Post-Dijkstra (Managing consultant Berenschot en
auteur van 'De dienende gemeente')

9.40  uur    
Praktijkcase Enschede door Albert Meester (Hoofd publieke dienstverlening gemeente Enschedé,
een gemeente die bekend staat als één van de voorlopers op dienstverlening)

10.05 uur    
Wetenschap van  dienend leiderschap door Inge Nuijten (medeoprichter van Redpoint Company, gepromoveerd op dienend leiderschap en auteur van het boek 'Dienend Leiderschap, van wetenschap naar succes in de praktijk'.)

10.25 uur    
Flashdates en pauze

11.10 uur    
Twee workshoprondes

12.45 uur    
Lunch en wrap up

Praktische informatie

Datum: 
Donderdag 23 mei 2013 van 9:00 tot 13:00 uur 

Locatie:
Berenschot Utrecht

Kosten:
Gratis

Doelgroep:
Gemeenten

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 23 mei 2013

Inschrijven voor: 22 mei 2013

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals