HR Accounting - rol HR in veranderende markt

Bedrijf
Datum
28 mei 2013
Inschrijven voor
27 mei 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

HR Accounting, sommige vakgenoten zijn er bang voor, anderen lopen er mee weg

- De rol van HR in een veranderende markt - 

HR Accounting levert een belangrijke bijdrage aan de positionering van de HR-afdeling als strategische partner voor het management. Berenschot adviseur Hans van der Spek geeft een interactieve lezing over HR Accounting.

In onze hedendaagse kennis- en diensteneconomie is HR de belangrijkste asset voor een onderneming. De medewerkers maken het verschil. Een substantieel deel van de omzet of het budget  gaat op aan HR-gerelateerde kosten. HR speelt dus duidelijk een strategische rol, met grote financiële impact. Wil HR in haar Businesspartnerrol serieus genomen worden dan zal zij zich basale financiële knowhow eigen moeten maken.

Tegelijk moet Finance  beseffen dat rapportage en budgettering van HR-gerelateerde issues niet langer een zaak is van Finance alleen. 

Finance blijft verantwoordelijk voor eenduidige cijfers, maar het moet de collega's van HR uitdagen om binnen hun vakgebied de relevante parameters voor de financiële verslaggeving te definiëren en daarmee keuzes voor HR en voor de organisatie te onderbouwen.

Programma

17.30 uur - Ontvangst met broodje

18.00 uur - Inhoudelijk programma

  • Interactieve presentatie door Berenschot adviseur Hans van der Spek
  • Verdiepende discussie

19.30 - 20.30 uur - Borrel en netwerkmogelijkheid

Inhoudelijke informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met René Jansen, email: r.jansen@rvdb.nl

Voor praktische zaken omtrent aanmeldingen/bevestigingen en dergelijke kunt u contact opnemen met de afdeling Activiteiten, tel 030 600 90 70, email activiteiten@nvp-plaza.nl.

Annuleringsregeling

Indien u zich heeft opgegeven en onverhoopt verhinderd bent, kun u zich tot één week voor de bijeenkomst kosteloos afmelden via een e-mail aan: activiteiten@nvp-plaza.nl. Indien u niet komt en u zich niet tijdig heeft afgemeld, wordt € 25 in rekening gebracht. Wel kunt u zich door een ander laten vervangen.

Praktische informatie


Datum:
 
Dinsdag 28 mei 2013

Tijdstip:
17.30 - 20.30 uur

Locatie:
Fashion hotel SKYY Bar (10e etage)
Hendrikje Stoffelstraat 1
1058 GC Amsterdam

Kosten:
Deelname aan een bijeenkomst is gratis voor NVP leden. Niet-leden betalen € 50.

Doelgroep:
Maximaal 50 deelnemers. Hierbij richten wij ons vooral op HR-managers en -professionals die werken in HR-afdelingen en zich verder willen verdiepen in de mogelijkheden van HR- Accounting.

Event informatie

Bedrijf: Berenschot

Datum: 28 mei 2013

Inschrijven voor: 27 mei 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals