Pensioenstelsel expertsessie - HR

Bedrijf
EY
Datum
23 april 2013
Inschrijven voor
22 april 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Het Nederlandse pensioenstelsel wordt al jaren gezien als een van de beste ter wereld. Toch staat Nederland aan de vooravond van belangrijke veranderingen op het gebied van pensioenen. De overheid verandert de wettelijke regels over pensioenen met alle gevolgen van dien. De wijzigingen hebben o.a. invloed op de huidige pensioencontracten van werknemers en op het gehele arbeidsvoorwaardenbeleid. Ziet u door de vele bomen het bos niet meer? Dan nodigt Ernst & Young u graag uit voor een van onze sessies “Het Nederlandse pensioenstelsel in beweging” op dinsdag 23 april of dinsdag 28 mei 2013 op ons kantoor in Amsterdam.

Expertsessies speciaal voor HR-functionarissen en OR-leden
Per 1 april 2012 is de verhoging van de AOW-leeftijd een feit geworden. Zowel per 1 januari 2014 als per 1 januari 2015 staan er meer belangrijke wijzigingen op stapel: de aanpassing van het fiscale pensioenkader en de aanpassing van het financiële toetsingskader. Hoe gaat de invulling van een nieuwe pensioenregeling eruit zien? Wat zijn de gevolgen voor uw arbeidsvoorwaardenbeleid? Welk medezeggenschapstraject dient u te doorlopen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de expertsessies waarin wij u in kort tijdbestek bijpraten over de juridische, financiële en fiscale aspecten van alle veranderingen op het gebied van pensioenen.

Datum en locatie

  • Dinsdag 23 april 2013 speciaal bestemd voor HR-functionarissen
  • Dinsdag 28 mei 2013 speciaal bestemd voor OR-leden

Beide bijeenkomsten vinden plaats op het Ernst & Young kantoor gelegen aan de Antonio Vivaldistraat 150 in Amsterdam. De bijeenkomst begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur inclusief lunch. Kosten voor deelname bedragen € 100,00 (excl. btw).

Aanmelden
Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich per email opgeven bij Liesbeth Zwierenberg, liesbeth.zwierenberg@nl.ey.com. Na aanmelding ontvangt u ongeveer een week voor de bijeenkomst een bevestiging en een definitief programma.

Meer informatie
Meer informatie over de wijzigingen in het pensioenstelsel treft u aan in de brochure ‘Het Nederlandse pensioenstelsel in beweging (pdf, 7mb) ’.

Event informatie

Bedrijf: EY

Datum: 23 april 2013

Inschrijven voor: 22 april 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals