Consilia - Alternatieve methoden cultuurverandering

Bedrijf
Datum
22 januari 2014
Inschrijven voor
21 januari 2014
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Alternatieve methoden voor cultuurverandering en een alternatief voor cultuur

Vorig jaar heeft Nolan, Norton & Co. het platform ‘Consilia’ gelanceerd. Consilia is een netwerk voor interne consultants en projectmanagers gericht op kennisdeling, het verder professionalisering van interne adviesorganisaties en het stimuleren van onderlinge samenwerking.

Zie ook het bericht: Nolan, Norton & Co lanceert Consilia: Platform voor interne adviseurs.

Op 22 januari 2014 vindt het college Alternatieve methoden voor cultuurverandering en een alternatief voor cultuur plaats.

Beschrijving van college

  • Er wordt tegenwoordig veel over cultuur gesproken, terwijl in de meeste gevallen daarmee wordt bedoeld ofwel het psychologische klimaat, ofwel de behoefte aan waarden in de zin van een guiding system.
  • Het verschil tussen cultuur en klimaat wordt uitgelegd. De methode van cultuurverandering volgens Schein, die volgens de methode van business model innovation met internalisatie,wordt afgezet tegen wat vaak populaire benaderingen zijn van cultuurpro- gramma’s. Omdat in een geheel van mediale cultuur, open business modellen en een andere samenstelling van mensen in organisaties het fenomeen cultuur aan betekenis verliest, wordt ook het groeiende alternatief, mede op basis van het werk van Kanter, behandeld.
  • De implicaties hiervan voor de rol en interventies door de consultant worden behandeld.

Meer informatie over Consilia? 
Voor meer informatie over Consilia en de evenementen bekijk de online brochure of neem contact op met Laurent-Jan van der Westen: info@nolannorton.com.

Event informatie

Bedrijf: Nolan, Norton & Co.

Datum: 22 januari 2014

Inschrijven voor: 21 januari 2014

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals