Consultition 2013

Bedrijf
Datum
21 februari 2013
Inschrijven voor
20 februari 2013
Type event
Business Course
Doelgroep
Studenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Consultition 2013 - Business Course

Medio februari organiseert de Financiële Studievereniging Amsterdam (FSA*) de business course 'Consultition'. Het event, dat sinds 2004 jaarlijks wordt georganiseerd, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste events voor studenten met een interesse in strategy consulting. 

Vier strategie adviesbureaus doen mee aan de 2013 editie van Consultition: McKinsey & Company, Bain & Company, Booz & Company en The Boston Consulting Group.

Tijdens Consultition krijgen 20 ambitieuze topstudenten de kans om in 4 dagen, 4 top strategy consultancy kantoren te bezoeken, 4 cases te kraken, 4 vakgebieden te ervaren en 4 kerncompetenties te ontwikkelen. Alle aspecten van strategy consulting komen aan bod. Onder begeleiding van ervaren consultants worden de studenten flink uitgedaagd; complexe vraagstukken, werken in teamverband en krappe deadlines. Daarnaast worden hun analytische en sociale vaardigheden flink op de proef gesteld.

Selectieprocedure
De selectieprocedure bestaat uit twee rondes. Elk kantoor selecteert op basis van CV en cijferlijsten twintig studenten, daarvan zullen veertig studenten worden uitgenodigd voor een interview. Aan de hand van dit gesprek zullen de twintig meest enthousiaste, gemotiveerde en geschikte studenten worden geselecteerd voor deelname aan dit prestigieuze project.

Programma
Vier dagen lang spenderen de studenten een dag op het kantoor van een van de deelnemende adviesbureaus. De de dag is opgebouwd uit twee elementen: Waar (inhoudelijk werk) krijgen ze mee te maken als strategy consultant en hoe (competenties) pakken ze dat aan? 

Dit zal enerzijds worden gerealiseerd door middel van presentaties vanuit de organisatie, het werken aan een casus en informele gesprekken tussen de studenten en ervaren consultants. Anderzijds krijgen de deelnemers professionele vaardigheden aangeleerd die in de adviesbranche van groot belang zijn, in vorm van een training of workshop. Iedere dag wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel en diner.

De Data

  • Maandag 18 februari: The Boston Consulting Group
  • Dinsdag 19 februari: Bain & Company
  • Woensdag 20 februari: Booz & Company
  • Donderdag 21 februari: McKinsey & Company

* Over de FSA
FSA is de studievereniging voor financieel georiënteerde studenten aan de economische faculteiten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit te Amsterdam (VU).

Event informatie

Bedrijf: McKinsey & Company

Datum: 21 februari 2013

Inschrijven voor: 20 februari 2013

Type event: Business Course

Doelgroep: Studenten