Masterclass Omgevingsverkenning Feb.

Bedrijf
Datum
04 februari 2013
Inschrijven voor
04 februari 2013
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Masterclass Omgevingsverkenning Feb.

MC.academy, het kenniscentrum van Het Management Centrum (MC), organiseert samen met ServicepuntLokaalBestuur.nl (SLB) de Masterclass 'Omgevingsverkenning in de praktijk'. De Masterclass staat gepland op maandag 28 januari en maandag 4 februari aanstaande van 16:30h tot circa 20:30h, en wordt gehouden bij Het Management Centrum in Den Haag. Uiteraard verzorgt het MC en SLB de catering.
 
Waarom deze Masterclass
Gelet op de ontwikkelingen binnen de overheid is een gedegen omgevingsverkenning essentieel, stakeholdermanagement maakt hier deel van uit. Zeker bij grote projecten in complexe omgevingen biedt stakeholdermanagement handvatten om meer grip te krijgen op de omgeving en je doelstelling(en). Stakeholdermanagement is niet meer weg te denken uit de complexe wereld waarin wij werken.
 
Tijdens deze Masterclass wordt direct toepasbare kennis opgedaan over stakeholders, stakeholderanalyses en de omgang met stakeholders. De Masterclass is pragmatisch opgezet met veel nadruk op doen en praktische tips en biedt je een methodiek die je direct kunt toepassen binnen je dagelijks werk.
 
De casussen
Bij de eerste sessie speelt - gelet op de ontwikkelingen binnen de overheid - de casus intergemeentelijke samenwerking (Decentralisatie, RUD, etc.) een centrale rol. Aan de hand van een praktisch voorbeeld wordt met behulp van de softwaretool StakeholderPro(c) een omgevingsverkenning gemaakt.
 
We sluiten deze sessie af met een korte introductie van de tweede sessie. Eigenlijk houdt dit in dat we je wat huiswerk meegeven. Niet schrikken, het kost je weinig vrije tijd en is leuk om te doen! We zullen je namelijk vragen om aan de hand van een eigen en actueel project of situatie met behulp van StakeholderPro(c) een stakeholderanalyse uit te voeren. Deze stakeholderanalyse zullen we tijdens de tweede sessie behandelen en verder afmaken. Dus je hebt er direct wat aan!
 
Deze Masterclass is inclusief het gebruik van de webbased softwaretool StakeholderPro.
 
Inschrijven
Indien je interesse hebt, dan kan je dat nu al kenbaar maken middels een voorinschrijving - zonder verdere verplichtingen. De inschrijving wordt later en in overleg pas definitief. Let wel; het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Mocht je verder nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op: info@mc-academy.nl.

Event informatie

Bedrijf: Het Management Centrum

Datum: 04 februari 2013

Inschrijven voor: 04 februari 2013

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals