OverhYd Management Traineeship

YSE

Traineeship informatie

Bedrijf: YSE

Locatie: Baarn

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Solliciteren

Overheidsinstanties in Nederland bevinden zich in een systeemverandering. Zij moeten zich klaarmaken om verantwoordelijkheden te dragen welke komende jaren gedecentraliseerd worden. Om dit succesvol op te pakken, is het werken in samenwerkingsverbanden zeer belangrijk. Tegelijkertijd zal de organisatie zich moeten aanpassen aan de huidige tijd. Digitalisering, vergrijzing, samenwerking tussen publiek en private sector zijn belangrijke thema’s hierin.

Wat is het overhyd traineeship?
Er is een grote behoefte aan bestuurskundige professionals met een bedrijfskundige blik en daarom ontwikkelt het OverhYd management traineeship Young Professionals tot de toekomstige overheidsmedewerkers. De afwisseling in werkzaamheden in combinatie met coaching, begeleiding en training door onze talentmanagers, zorgt ervoor dat jij je kunt ontwikkelen van ambitieuze starter tot ervaren veelbelovende professional. 

Als Young Professional voer je verschillende projecten uit bij diverse gemeentes, ZBO’s en andere diverse overheidsinstellingen om bij te dragen aan deze transitie. De opdrachten variëren van strategiebepaling tot implementatie, van het verbinden van mensen en organisatieonderdelen tot innovatie projecten. Jouw inbreng als enthousiaste en ambitieuze Young Professional, wordt hierbij erg gewaardeerd. Met jouw inbreng draag je bij aan het beter maken van het leven in de maatschappij.

Je besteedt 10% van je tijd per week aan persoonlijke ontwikkeling door onder meer het volgen van inhoudelijke- en vaardigheidstrainingen, intervisie met andere Young Professionals van YSE en persoonlijke begeleiding van je people manager. Dit gebeurt via het 70/20/10 principe. 70% van je kennis en vaardigheden haal je uit de praktijk, 20% leer je in interactie met collega’s, inhoudelijke experts en intervisie en 10% via trainingen, workshops en coaching.

Naast je opdracht maak je onderdeel uit van het Talent Area OverhYd. Samen met alle OverhYd YSE-ers en YSE management zet je dit traineeship op de kaart bij studenten en organisaties. Rollen die je hierin kan vervullen variëren van het organiseren van klantevents, geven van gastcolleges tot het voeren van netwerkgesprekken. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat het een succesvol traineeship is.

Hoe ga jij bijdragen?

 • Uitwerken en implementeren van innovatieve projecten binnen overheidsinstellingen;
 • Bedrijfsmatige projecten binnen verschillende overheidsinstellingen oplossen;
 • Ondersteunen van de samenwerking tussen overheidsinstellingen;
 • Pro-actief op zoek gaan naar eigen ontwikkeling en actief bijdragen aan de ontwikkeling van jouw omgeving;
 • Frisse kijk op bekende uitdagingen;
 • Verbinden van collega’s, maatschappelijke instellingen, bedrijven etc.;
 • Eigenaarschap op je nemen binnen je opdracht en YSE. 

Wat vragen wij van jou?

 • Afgeronde universitaire opleiding zoals Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Politicologie, Internationale Betrekkingen, (Bedrijfs)economie of Publiek management en maximaal 4 jaar werkervaring;
 • Ervaring in of met de publieke sector is een vereiste;
 • Politieke sensitiviteit; tussen mensen en verschillende belangen kunnen bemiddelen;
 • Hoge mate van innovatiekracht, pro-activiteit en lef;
 • Klantgerichtheid: overzicht behouden en de klant kunnen ontzorgen;
 • Teamplayer met eigen geluid;
 • Veranderingen initiëren en doorvoeren;
 • Verbinden van mensen en afdelingen zowel intern als extern;
 • Uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden;
 • Je wilt toegevoegde waarde leveren en resultaten boeken;
 • ‘Beter glansrijk onderuit, dan niet geprobeerd!’ is jouw motto;

Sollicitatieprocedure
Naast jouw CV ontvangen wij graag jouw motivatie voor dit traineeship. Wij dagen je uit om jouw motivatie op je eigen creatieve manier neer te zetten in bijvoorbeeld een sprankelend geschreven verhaal, een inspirerende videopitch (max. 1 minuut) of een origineel luisterfragment. Deze kan je mailen naar recruitment@yseprogram.com t.a.v. Ebba Roessingh (HR Adviseur YSE). Tenslotte ontvangen wij ook graag je meest recente cijferlijst van je studie. 

Op basis van jouw CV en motivatie maken wij een eerste selectie. Na deze selectie kan je worden uitgenodigd voor een gesprek met onze HR Adviseur. Als dit gesprek positief verloopt, volgt een tweede gesprek met een manager van YSE. Hierna zal je een capaciteitentest maken, als het tweede gesprek goed is verlopen. Als laatste ronde van de procedure organiseren we een selectiedag, deze vindt plaats op de eerste woensdag van de even maanden. Reageer snel, want dan kan je zo spoedig mogelijk starten. Je kan het gehele jaar instromen in het programma.

Traineeship informatie

Bedrijf: Bedrijf: YSE

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Solliciteren

Meer traineeships

Traineeships