Afstudeerstagiair(e) Informatiemanagement

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt per 1 februari 2017 een masterstudent die affiniteit heeft met informatiemanagement en maatschappelijke- en organisatievraagstukken. Wil jij je afstudeerstage combineren met het opdoen van ervaring als consultant? Ben je benieuwd hoe het is om bij een groot, toonaangevend organisatieadviesbureau te werken? En vind je het leuk om in teams te werken? Dan is deze stage wellicht iets voor jou!

Je profiel

Je bent een ambitieuze masterstudent in de eindfase van je studie en wilt onderzoek doen naar informatiemanagementvraagstukken die spelen bij onze klanten. Actuele thema’s die daarbij voor ons relevant zijn: big data, informatieveiligheid en privacy, public value van ICT, organisatie van de ICT en digitalisering van de overheid. We verwachten dat je zelf met enkele ideeën komt die we samen verder kunnen uitwerken.

Je bent gemotiveerd en hebt interesse in het adviesvak en je beschikt over aantoonbare ervaring en affiniteit met informatiemanagement. Passende opleidingen zijn bijvoorbeeld: bedrijfskundige informatica, informatiemanagement, bestuurlijke informatiekunde of bestuurskunde, bedrijfskunde, economie met specialisatie informatiemanagement.

Belangrijke eigenschappen zijn: energie, inzet, commitment, enthousiasme, scherp analytisch vermogen, stevigheid, nieuwsgierigheid, vermogen tot samenwerken én zelfstandigheid. Tot slot kun je helder rapporteren en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. De stage begint op 1 februari 2017 en duurt vijf maanden.

Waar kom je terecht?

Je gaat aan de slag bij de adviesgroep Informatiemanagement binnen Berenschot, die opereert in verschillende markten, met een focus op openbaar bestuur, zorg en onderwijs. Te denken valt aan publieke partijen als de Rijksoverheid, provincies, gemeenten en private organisaties. De adviesgroep bestaat uit circa 15 professionals die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Opdrachten variëren van strategische vraagstukken tot de uitvoering van ICT-projecten en -programma’s

Wat kun je van ons verwachten?

De stage is fulltime en biedt jou de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Je combineert het afstuderen met het meelopen in de organisatie en ontvangt daarvoor een stagevergoeding. Daarnaast werk je mee in lopende opdrachten. Die werkzaamheden lopen uiteen van meeschrijven aan offertes en rapporten tot het helpen organiseren van bijeenkomsten, van voorbereiden en afnemen van interviews tot het doen van deskresearch en het maken van presentaties. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding door een adviseur van Berenschot, met oog voor je persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Upload dan uiterlijk vrijdag 2 december 2016 je motivatiebrief en curriculum vitae via het online sollicitatieformulier . Wij verzoeken je vriendelijk uitsluitend te reageren als je aan het gevraagde profiel voldoet. Mocht je vragen hebben over de functie, dan kun je contact opnemen met Bart Keijzer via 030-2916408 (secretariaat), of via b.keijzer@berenschot.nl .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages