Stagiair(e) Informatiemanagement

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Wil jij je afstudeerstage combineren met het opdoen van ervaring als consultant? Heb je affiniteit met informatiemanagement, en ben je daarnaast geïnteresseerd in organisatievraagstukken? Ben je benieuwd hoe het is om bij een groot, toonaangevend adviesbureau te werken? Wil je jouw vaardigheden in combinatie actuele thema’s verbeteren en vind je het leuk om in een team te werken? Ben je analytisch, nieuwsgierig en initiatiefrijk? Dan is een stage bij Berenschot iets voor jou!

Berenschot is voor een periode van vijf maanden, met ingang van februari op zoek naar een afstudeerstagiair(e) voor de adviesgroep Informatiemanagement. We zoeken een masterstudent met affiniteit voor Informatiemanagement en maatschappelijke vraagstukken die onderzoek wil doen en die daarnaast breed inzetbaar is bij onze uiteenlopende opdrachten.

Wie zoeken we?
Een ambitieuze student in de eindfase van zijn of haar studie, die onderzoek wil doen naar informatiemanagement vraagstukken die spelen bij onze klanten. Actuele thema’s die daarbij voor ons relevant zijn, public value van ICT en informatie, organisatie van de ICT en informatiefunctie, informatieveiligheid, digitalisering van de overheid en informatievraagstukken die spelen op het terrein van de verschillende decentralisaties van Rijk en provincie naar gemeenten. De stage is bedoeld voor een masterstudent(e). We verwachten van de student dat hij/zij zelf met enkele ideeën komt die we samen verder kunnen uitwerken.

Wij zoeken iemand die bovengemiddeld gemotiveerd is en interesse heeft in het adviesvak en aantoonbare ervaring en affiniteit heeft op het gebied van informatiemanagement. Passende opleidingen zijn bijvoorbeeld: bedrijfskundige informatica, informatie management, bestuurlijke informatiekunde of opleidingen bestuurskunde, bedrijfskunde, economie met specialisatie informatiemanagement.

Belangrijke eigenschappen: energie, inzet, commitment, enthousiasme, scherp analytisch vermogen, stevigheid, nieuwsgierigheid, vermogen tot samenwerken én zelfstandigheid. Tot slot kun je helder rapporteren en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Je ontvangt voor het afstuderen een stagevergoeding.

Waar kom ik terecht?
Berenschot informatiemanagement is onderdeel van de adviesgroep MOZI (Maatschappelijke ontwikkeling, onderwijs, zorg en informatiemanagemet), bestaat uit circa veertig professionals die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Deze opdrachtgevers zijn vaak publieke partijen (rijksoverheid, provincies, gemeenten, gemeenschappelijke regelingen) en private en maatschappelijke organisaties (zorg? en welzijnsorganisaties, sw-bedrijven, culturele instellingen, onderwijsinstellingen, et cetera).

De adviseurs van MOZI richten zich op organisatieadviesvragen binnen de volgende domeinen:

  • Kunst, cultuur en media.
  • Onderwijs
  • Werk en inkomen.
  • Zorg en welzijn.
  • Informatiemanagement

Wat bieden wij?
De stage biedt studenten de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Globaal bestaat een stage bij Berenschot uit de volgende onderdelen:

  • Een stageperiode van vijf maanden bij Berenschot. Deze stage is fulltime, waarin je het afstuderen combineert met het meelopen in de organisatie.
  • Meewerken in lopende opdrachten. Van meeschrijven aan offertes en rapporten tot het helpen organiseren van bijeenkomsten, van voorbereiden en afnemen van interviews tot het doen van deskresearch en het maken van presentaties. Als stagiair(e) bij MOZI krijg je de kans het adviesvak van A tot Z te leren kennen.
  • Professionele begeleiding door een adviseur van Berenschot waarbij oog is voor je persoonlijke én je vakinhoudelijke ontwikkeling.

Hoe meld je je aan?
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Upload dan uiterlijk dinsdag 9 december 2014 je brief met motivatie, curriculum vitae en cijferlijst via het aanmeldformulier. Wij verzoeken je vriendelijk uitsluitend te reageren als je aan het gevraagde profiel voldoet. Mocht je vragen hebben over de functie, dan kun je contact opnemen met de Daan van den Nieuwenhuizen via 030-2916803 (secretariaat), of via d.vandennieuwenhuizen@berenschot.nl.

Op maandag 15 december en woensdag 17 december voeren wij de sollicitatiegesprekken. Eind december is de geselecteerde kandidaat bekend.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages