Stagiair(e) Maatschappelijke Ontwikkeling en Zorg

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Wil jij tijdens een stage ervaring opdoen als consultant? Heb je affiniteit met maatschappelijke vraagstukken, en ben je daarnaast geïnteresseerd in organisatieadviesvragen? Ben je benieuwd hoe het is om bij een groot, toonaangevend adviesbureau te werken? Wil je jouw vaardigheden in combinatie actuele thema’s verbeteren en vind je het leuk om in een team te werken? Ben je analytisch, nieuwsgierig en initiatiefrijk? Dan is een stage bij Berenschot iets voor jou!

Berenschot is voor de periode van 1 februari 2015 t/m 30 juni 2015 op zoek naar een stagiair(e) voor de adviesgroep Maatschappelijke Ontwikkeling en Zorg (MOZ). We zoeken een masterstudent met affiniteit voor maatschappelijke vraagstukken en die breed inzetbaar is bij onze uiteenlopende opdrachten. Wij bieden je tevens aan om mee te doen aan het Berenschot Plusprogramma.

Wie zoeken we?
De stage is bedoeld voor een masterstudent(e). Wij zoeken iemand die bovengemiddeld gemotiveerd is en interesse heeft in het adviesvak en aantoonbare ervaring en affiniteit heeft op het gebied van de vier domeinen van MOZ. Passende opleidingen zijn bijvoorbeeld bestuurskunde, politicologie, bedrijfskunde, onderwijskunde, economie en organisatiekunde.

Belangrijke eigenschappen: energie, inzet, commitment, enthousiasme, scherp analytisch vermogen, stevigheid, nieuwsgierigheid, vermogen tot samenwerken én zelfstandigheid. Tot slot kun je helder rapporteren en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Je ontvangt een stagevergoeding en werkt bij ons op het hoofdkantoor in Utrecht, maar ook elders in het land.

Waar kom ik terecht?
De adviesgroep MOZ van Berenschot bestaat uit circa veertig professionals die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Deze opdrachtgevers zijn vaak publieke partijen (Rijksoverheid, provincies, gemeenten, gemeenschappelijke regelingen) en private en maatschappelijke organisaties (sw-bedrijven, culturele instellingen, ziekenhuizen, welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen, et cetera).

De adviseurs van MOZ richten zich op organisatieadviesvragen binnen de volgende domeinen:

  • Onderwijs
  • Kunst, Cultuur & Media
  • Werk & Inkomen
  • Zorg & Welzijn

Als stagiair MOZ zal de nadruk liggen op opdrachten binnen de domeinen Onderwijs en Kunst, Cultuur & Media.

Wat houdt het Plusprogramma in?
De stage biedt studenten de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. In het Plusprogramma staan reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling centraal. Globaal bestaat het Plusprogramma uit de volgende onderdelen:

  • Een meewerkstage van 5 maanden (1 februari t/m 30 juni 2015) bij Berenschot. Deze stage is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie of scriptie. De mogelijkheid bestaat om deze stage te combineren met je afstudeerscriptie, indien de inhoud aansluit bij onze adviespraktijk. De inhoudelijke scriptiebegeleiding ligt dan bij de opleiding.
  • Meewerken in lopende opdrachten. Van meeschrijven aan offertes en rapporten tot het helpen organiseren van bijeenkomsten, van voorbereiden en afnemen van interviews tot het doen van deskresearch en het maken van presentaties. Als stagiair bij MOZ krijg je de kans het adviesvak van A tot Z te leren kennen.
  • Professionele begeleiding door een adviseur van Berenschot waarbij oog is voor je persoonlijke én je vakinhoudelijke ontwikkeling.
  • Trainingen over professionele (advies)vaardigheden gegeven door ervaren adviseurs. Aan de hand van een echte casestudie maak je gedurende de looptijd van je stage in de praktijk kennis met een adviesopdracht van begin tot eind, samen met circa 7 andere stagiaires die hetzelfde Plusprogramma vanuit andere adviesgroepen volgen.

Hoe meld ik mij aan?
Pas jij in ons profiel en ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Aanmelden voor de stageplek kan via het aanmeldformulier tot uiterlijk dinsdag 9 december 2014.Wij verzoeken je vriendelijk uitsluitend te reageren als je aan het gevraagde profiel voldoet. Mocht je vragen hebben over deze stage, dan kun contact opnemen met Daniële Streep via 030-2916803 (secretariaat), of via d.streep@berenschot.nl.

Op maandag 15 en woensdag 17 december voeren wij de sollicitatiegesprekken. Eind december is de geselecteerde kandidaat bekend.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages