Marketing Stage

Squarewise

Stage informatie

Bedrijf: Squarewise

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: HBO/WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Marketing Stage

Squarewise is een strategisch adviesbureau met een focus op innovatie en duurzaamheid. Onze missie is om transities in de sectoren energie en bouw te versnellen. Wij werken daarbij nauw samen met onze publieke en private opdrachtgevers, om met hen op een creatieve en soms confronterende manier doorbraken te realiseren in innovatievraagstukken. Samenwerking staat daarbij altijd centraal.

Om zoveel mogelijk impact te hebben op de energie- en bouwsector, is het belangrijk om goed te communiceren over de projecten die we doen. Onze adviseurs maken daarbij steeds de afweging tussen het uitvoeren van projecten en het vertellen over hun ervaringen. Hoe effectiever we dit doen, hoe meer impact we hebben. We zijn altijd op zoek naar (marketing-)stagiaires die ons daarbij kunnen helpen.

De werkzaamheden

Squarewise zoekt een enthousiaste stagiair die actief meedenkt in het realiseren van de marketing en communicatieplannen. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van diverse business development en marketing evenementen en denkt in diverse projecten met consultants mee over communicatie en PR, met als doel om zoveel mogelijk impact te behalen.

Mogelijke werkzaamheden zijn:

 • Squaretables: 
  Organisatie van kleinschalige kennisbijeenkomsten; onder begeleiding van een consultant verdiep je je in een actueel vraagstuk waarvoor we deelnemers uit ons netwerk uitnodigen. Je bereidt gezamenlijk het programma voor, zorgt dat de deelnemers uitgenodigd worden, verwerkt de uitkomsten van de bijeenkomst en draagt zorg voor de facilitaire organisatie, in samenwerking met onze office manager.
 • Evenementen:
  Het samen met het team uitdenken en organiseren van creatieve manieren om de relatie met ons netwerk te onderhouden en te activeren, zoals een alumni-borrel, een kennisbijeenkomst met gelieerde professoren en een cliëntevent.
 • Communicatiestrategie:
  Onze projecten zijn altijd op een manier vernieuwend voor de sectoren waar wij actief in zijn. Voor sommige projecten kunnen we ondersteuning gebruiken van iemand die een (online en offline) communicatiestrategie opstelt en uitvoert, om de impact van het project zo groot mogelijk te laten zijn. Als organisatie zijn wij naast onze website actief op diverse online media, zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Je onderhoudt deze kanalen, maar denkt ook mee over nieuwe mogelijkheden.
 • Publicaties:
  Kun je goed schrijven? We zouden veel meer naar buiten willen treden met onze ervaringen. Zowel in tijdschriften, kranten als in blogs, kunnen we onze inzichten delen met een groter publiek dan we nu doen. Onze adviseurs hebben vaak talloze ideeën voor publicaties en zouden zeer geholpen zijn met ondersteuning op dit gebied.
 • Quick scans:
  Op sommige onderwerpen kunnen we ondersteuning gebruiken in de vorm van een quick scan; een korte analyse van een bepaald onderwerp, zoals ‘ervaringen met duurzaam inkopen bij Nederlandse multinationals’, of ‘internationale voorbeelden van concurrentiegerichte dialogen’. In het algemeen zullen deze onderzoeken zich beperken tot bureauonderzoek, een enkele keer vergezeld van (telefonische) interviews.

Voor deze stage zoeken wij een enthousiaste stagiair, die

 • een HBO of WO opleiding volgt, bij voorkeur op het gebied van marketing, communicatie, bedrijfskunde of duurzaamheid
 • in het 3e of 4e jaar van zijn/haar studie zit
 • zelfstandig werkt en in meerdere projecten tegelijkertijd kan werken
 • enthousiast wordt van het werken in een jonge, ondernemende organisatie en proactief meedenkt met de behoeften van de organisatie
 • affiniteit heeft met duurzaamheid en innovatie
 • vaardig is in het werken met Office, social media en bij voorkeur ook Photoshop of Illustrator
 • 2 tot 4 dagen per week beschikbaar is, vanaf september of oktober voor een periode van 4 tot 6 maanden.

Wat biedt Squarewise?

Als jong team geloven wij in de kracht van duurzaamheid en innovatie. Wij zijn ondernemend ingesteld en zeer gedreven. Onze medewerkers zijn nieuwsgierig en worden graag uitgedaagd. Door een open en transparante bedrijfscultuur geven we constructieve feedback en alle ruimte om te leren. Naast gezamenlijke lunches, borrels en tripjes hebben wij goede arbeidsvoorwaarden.

Contactinformatie

Voor extra informatie over deze stage kun je contact opnemen met Klaas Vegter via vegter@squarewise.com of 020-4473925. Naast je CV, horen wij in je motivatie graag wat jouw drive is om bij Squarewise stage te lopen.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Squarewise

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages