Studentevent UniPartners Experience groot succes

20 mei 2011 UniPartners

Op 13 mei 2011 vond de tweede UniPartners Experience plaats. De eerste reacties van studenten, trainingsorganisaties en deelnemende bedrijven zijn erg positief.

Na een ontvangst met koffie en thee werd de UniPartners Experience 2011 plenair geopend door Robert-Jan van Egmond, directeur van Qompas. Vervolgens zijn zowel studenten en recruiters over 4 groepen verdeeld om gezamenlijk trainingen van Schouten&Nelissen en Kenneth Smit te volgen.

Na de lunchpauze heeft iedere aanwezige een training gevolgd van de trainingsorganisatie die hij/zij die ochtend nog niet gezien had. De twee trainingen hebben de communicatielijntjes tussen student en bedrijf kunnen verkorten en hebben de aanwezigen voorbereid op de speeddates die in de middag op het programma stonden.

Iedere student heeft tijdens het UniPartners event gesprekken van 10 minuten gehad met 3 van de 6 deelnemende organisaties; APG, A.S. Watson Group, CRH, KPMG, Oracle en TNT Post. De vrije momenten die studenten tussen de speeddates door hadden, konden nuttig gebruikt worden door middel van een CV-check bij Qompas. Als afsluiting van de dag heeft ieder deelnemend bedrijf een winnende speeddater uitgeroepen en was er de mogelijkheid om gezellig na te borrelen.

Een cijfermatig overzicht van de UniPartners Experience 2011:
Aantal trainingsorganisaties: 2
Aantal aanwezige trainers: 4
Aantal deelnemende bedrijven: 6
Aantal aanwezige professionals: 24
Aantal mediapartners: 2
Aantal gastsprekers: 1
Aantal deelnemende studenten: 51
Aantal speeddates: 153

Consultancy Nieuws

 • Decentralisatie gemeenten levert bureaus 25 miljoen op

  Vanaf 2015 decentraliseert de overheid en hevelt het taken over van het Rijk naar gemeenten. De grootschalige overheidstransitie heeft adviesbureaus in de afgelopen twee jaar maar liefst €25 miljoen aan adviestaken opgeleverd »

 • Grant Thornton & Deloitte kanshebber Digitaal Werven

  Digitaal-Werven heeft de zes genomineerden voor de ‘Digitaal-Werven 2014’ award bekendgemaakt. Naast Bol.com, Calco, Eneco en Enexis maken ook twee adviesbureaus kans op de prijs: Grant Thornton en Deloitte »

UniPartners Nieuws

 • 8 adviesbureaus op De Nationale Carrierebeurs in RAI

  Komende vrijdag en zaterdag vindt De Nationale Carrièrebeurs plaats in de RAI Amsterdam. Onder de 80 aanwezige bedrijven bevinden zich acht adviesbureaus. Diverse adviseurs leveren een inhoudelijke bijdrage »

 • Studenten niet bang voor langdurig sollicitatieproces

  Jongeren die klaar zijn met hun studie en voor het eerst op zoek gaan naar een baan, worden nauwelijks afgeschrikt door langdurige sollicitatie-procedures bij bedrijven. UniPartners Nederland deed onderzoek »