Topmanager T. McInerney wordt Senior Adviseur BCG

29 juli 2011 Consultancy.nl

Thomas J. McInerney, voormalig topmanager van ING, is door Boston Consulting Group (BCG) aangesteld als Senior Advisor. McInerney was tussen oktober 2009 en december 2010 Chief Operating Officer en lid van het wereldwijde managementbestuur van ING Verzekeringen. De ex-bankier zal gaan werken bij BCG’s groeiende verzekerings- en financiële instituties-kantoor.

McInerney kwam in december 2000 bij ING, toen ING in de Verenigde Staten Aetna Financial Services kocht, het bedrijf waarvan hij president was. McInerney werkte voor Aetna sinds 1978. Van april 2006 tot oktober 2009 was hij voorzitter en CEO van ING Americas. Vanaf oktober 2009 was hij COO en leidde hij ING’s wereldwijde verzekerings- en investment management kantoor – waartoe ook pensioendiensten behoren. De afdelingen beschikten over meer dan €425 miljard assets under management, €26 miljard premies en 35,500 werknemers.

“Tom McInerney’s diepe financiële expertise en uitgebreide ervaring in het managen van grote wereldwijde organisaties maakt hem een ideale partner om te helpen bij de uitbreiding van onze Insurance en Financial Institutions kantoren en het leveren van wereldklasse advies aan klanten”, zei Christopher Freese, een senior partner bij BCG en leidinggevende van de Amerikaanse verzekeringsafdeling. “We zijn erg blij dat hij met ons samen gaat werken.”

Consultancy Nieuws

 • 6 adviesbureaus in top 10 Nederlandse dealmakers

  BDO was in de eerste zes maanden van dit jaar betrokken bij 19 transacties in de Nederlandse markt, daarmee mag het zich de belangrijkste financiële dealmaker het eerste halfjaar noemen. Bekijk de top 10 dealmakers »

 • Consultancy populairste branche onder WO-studenten

  Consultancy vormt wederom de populairste branche onder WO-studenten. Dat blijkt uit de ‘Arbeidsmarktmonitor 2014’ van arbeidsmarktbureau Intelligence Group onder bijna 900 Nederlandse WO-studenten.

Boston Consulting Group Nieuws

 • BCG: Steeds meer miljonairs, Nederland in top 15

  De rijken worden rijker, maar er komen ook steeds meer nieuwe miljonairs bij, maar liefst 2,6 miljoen afgelopen jaar. Nederland staat wederom in de top 15 landen met meeste miljonairs »

 • Techniekstudenten werken liefst bij McKinsey en BCG

  Techniekstudenten die kiezen voor een carrière in de consultancybranche gaan het liefst aan de slag bij McKinsey en BCG. Buiten management consulting dromen studenten van een baan bij Siemens, BMW en Google »