Topmanager T. McInerney wordt Senior Adviseur BCG

29 juli 2011 Consultancy.nl

Thomas J. McInerney, voormalig topmanager van ING, is door Boston Consulting Group (BCG) aangesteld als Senior Advisor. McInerney was tussen oktober 2009 en december 2010 Chief Operating Officer en lid van het wereldwijde managementbestuur van ING Verzekeringen. De ex-bankier zal gaan werken bij BCG’s groeiende verzekerings- en financiële instituties-kantoor.

McInerney kwam in december 2000 bij ING, toen ING in de Verenigde Staten Aetna Financial Services kocht, het bedrijf waarvan hij president was. McInerney werkte voor Aetna sinds 1978. Van april 2006 tot oktober 2009 was hij voorzitter en CEO van ING Americas. Vanaf oktober 2009 was hij COO en leidde hij ING’s wereldwijde verzekerings- en investment management kantoor – waartoe ook pensioendiensten behoren. De afdelingen beschikten over meer dan €425 miljard assets under management, €26 miljard premies en 35,500 werknemers.

“Tom McInerney’s diepe financiële expertise en uitgebreide ervaring in het managen van grote wereldwijde organisaties maakt hem een ideale partner om te helpen bij de uitbreiding van onze Insurance en Financial Institutions kantoren en het leveren van wereldklasse advies aan klanten”, zei Christopher Freese, een senior partner bij BCG en leidinggevende van de Amerikaanse verzekeringsafdeling. “We zijn erg blij dat hij met ons samen gaat werken.”

Consultancy Nieuws

 • 17 bureaus partner van Mobile World Congress 2015

  Duizenden professionals werkzaam in de telecom en mobiele sector zijn momenteel in Barcelona om het Mobile World Congress bij te wonen. 17 consultancy- en ICT-bureaus leveren een bijdrage aan het event »

 • Belastingdienst opent jacht op schijn ZZP consultant

  De Belastingdienst gaat dit jaar €100 miljoen uitgeven aan het aanpakken van schijn ZZP-ers. Maar wanneer is een adviseur een ‘schijnzelfstandige’ en wat zijn de gevolgen daarvan? Consultancy.nl ging op onderzoek uit »

Boston Consulting Group Nieuws

 • EU banken nog steeds slechtste jongetje van de klas

  De financiële crisis heeft de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de economische winst van wereldwijde banken, blijkt uit onderzoek van The Boston Consulting Group. Europa blijft het slechtste jongetje van de klas »

 • Dubai sluit meerjarig consultancycontract met BCG

  De Economic Council of Dubai heeft een consultancycontract gesloten met The Boston Consulting Group. Het consultancybureau zal de Council van adviesdiensten voorzien op het vlak van beleid, economie en financiën »