Topmanager T. McInerney wordt Senior Adviseur BCG

29 juli 2011 Consultancy.nl

Thomas J. McInerney, voormalig topmanager van ING, is door Boston Consulting Group (BCG) aangesteld als Senior Advisor. McInerney was tussen oktober 2009 en december 2010 Chief Operating Officer en lid van het wereldwijde managementbestuur van ING Verzekeringen. De ex-bankier zal gaan werken bij BCG’s groeiende verzekerings- en financiële instituties-kantoor.

McInerney kwam in december 2000 bij ING, toen ING in de Verenigde Staten Aetna Financial Services kocht, het bedrijf waarvan hij president was. McInerney werkte voor Aetna sinds 1978. Van april 2006 tot oktober 2009 was hij voorzitter en CEO van ING Americas. Vanaf oktober 2009 was hij COO en leidde hij ING’s wereldwijde verzekerings- en investment management kantoor – waartoe ook pensioendiensten behoren. De afdelingen beschikten over meer dan €425 miljard assets under management, €26 miljard premies en 35,500 werknemers.

“Tom McInerney’s diepe financiële expertise en uitgebreide ervaring in het managen van grote wereldwijde organisaties maakt hem een ideale partner om te helpen bij de uitbreiding van onze Insurance en Financial Institutions kantoren en het leveren van wereldklasse advies aan klanten”, zei Christopher Freese, een senior partner bij BCG en leidinggevende van de Amerikaanse verzekeringsafdeling. “We zijn erg blij dat hij met ons samen gaat werken.”

Consultancy Nieuws

 • PwC: Economische waarde Nederlands voetbal 2,18 miljard

  Op initiatief van de KNVB heeft PwC onderzoek gedaan naar ‘De Kracht van Voetbal’. Uit berekeningen blijkt dat het Nederlandse voetbal een economische waarde heeft van €2,18 miljard, zo’n 0,34 procent van het BBP in 2013 »

 • Zuidas kwart duurzamer dan Nederlands gemiddelde

  De kantoorgebouwen op de Amsterdamse Zuidas zijn aanzienlijk duurzamer dan in de rest van Nederland. Huisvesting en vastgoedadviesbureu bbn adviseurs deed een grootschalig duurzaamheidsonderzoek »

Boston Consulting Group Nieuws

 • 20 meest prestigieuze strategie bureaus in Frankrijk

  McKinsey, Boston Consulting Group en Bain zijn volgens Franse studenten de meest prestigieuze strategie bureaus in Frankrijk. Als het op reputatie aankomt, overheersen de Amerikaanse bureaus »

 • BCG helpt Italiaanse centrale bank met opzet bad bank

  Banca D’Italia, de Italiaanse centrale bank, heeft The Boston Consulting Group ingehuurd om de ontwikkeling en oprichting van een 'bad bank' te begeleiden. Het consultancycontract heeft een waarde van bijna €400.000 »