KPMG Advisory voert due diligence uit op EquaTerra

29 september 2010 Consultancy.nl

Eind augustus maakte Consultancy.nl bekend dat EquaTerra een overname-target was van KPMG. Inmiddels melden welingelichte adviseurs dat KPMG momenteel een financial en operational due diligence uitvoert op de Europese sourcing specialist. Na de due diligence besluit KPMG of het een 'binding-offer' uitbrengt op EquaTerra.

KPMG en EquaTerra reageren niet

Woordvoerder Andy Bellm van KPMG zegt dat er geen sprake is van een overname. Ook Nico Boot, Europees directeur van EquaTerra, wil niet ingaan op vragen hierover. Wel erkent hij dat Equaterra een duidelijke eigen groeistrategie had uitgestippeld. In 2007 nam het bureau nog de Britse branchegenoot Morgan Chambers over. Maar stelt Boot, 'met 450 consultants zijn we een relatief klein bedrijf, actief in een speciaal segment: sourcing.' Ter vergelijking: KPMG Nederland (omzet ruim vijfhonderd miljoen euro met zo'n vierduizend medewerkers) is onderdeel van het wereldwijde KPMG-netwerk met kantoren in circa honderdveertig landen met meer dan 135.000 medewerkers.

KPMG, E&Y en PwC breiden consulting takken verder uit

De interesse van KPMG in EquaTerra is geen verrassing. De afgelopen jaren zijn Big 4 firma's KPMG, Ernst & Young en PricewaterhouseCoopers druk bezig om hun advies praktijk weer op te bouwen. In 2002 verkocht KPMG haar Britse en Engelse consulting tak naar Atos Origin - wat later Atos Consulting is geworden. Ernst & Young verkocht haar advisory tak aan Capgemini en PricewaterhouseCoopers verkocht haar Advisory afdeling aan IBM Global Business Services. Deloitte Consulting heeft in tegenstelling tot haar concurrenten na de Enron affaire besloten om haar consultancy tak te behouden, met als gevolg dat het momenteel als enige van de Big 4 een consulting tak heeft dat een volledige suite van strategy, management, financial advisory en IT service offerings kan aanbieden.

Over EquaTerra

EquaTerra is een wereldwijd management adviesbureau dat zich richt zich op sourcingvragen in zowel informatietechnologie en bedrijfsprocessen [bv. Finance & Accounting (F&A), Human Resources (HR), Procurement en Customer Care]. Wereldwijd heeft EquaTerra ruim 300 werknemers in dienst. In Nederland (Amsterdam) zijn dit er momenteel 35. Tot de Nederlandse klantenkring behoren o.a. Eneco, ProRail, Rijkswaterstaat, Vopak, Nuon, Wegener, Heineken, Maxeda en Van Gansewinkel Groep.

Consultancy Nieuws

 • Adviseur verlaat Bain om hippe overalls te verkopen

  Een ex-Bain & Company werknemer verruilde onlangs zijn baanzekerheid in strategy consultancy voor het opzetten van zijn eigen kledingbedrijf. Zijn visie: van de duffe overall een modieus item en fashionstatement maken »

 • VODW: 4 tips voor customer experience ecosysteem

  Om de gewenste klantbeleving te bieden is het actief managen van het customer experience ecosysteem cruciaal. Maar hoe? Suzanne IJntema, adviseur bij VODW, geeft vier tips voor het effectief te managen »

EquaTerra Nieuws

 • KPMG, PwC en Booz & Co. beste outsourcing consultants

  Het International Association of Outsourcing Professionals heeft haar prestigieuze "Best Outsourcing Advisors" ranking bekendgemaakt. Alsbridge voert de lijst aan. KPMG, PwC en Booz & Company staan in de top 10 »

 • MC50: Accenture populairste adviesbureau

  Accenture is het populairste adviesbureau, zo blijkt uit de ranking 'Management Consulting 50' (MC50) 2011 die vandaag bekend is gemaakt. #2 en #3 zijn Berenschot en Squarewise. Bekijk de volledige top 50 »