BPC brengt boek 'Sales, 50% meer omzet in 90 dgn' uit

24 november 2010 Consultancy.nl

Wessel Berkman en Bart de Groot, directeuren van adviesbureau The Brown Paper Company, hebben het boek 'Sales, 50 procent meer omzet in 90 dagen' uitgebracht. Volgens de auteurs kan sales excellence, zowel intern als extern, ertoe leiden dat bedrijven hun omzet drastisch verhogen.

Sales, 50 procent meer omzet in 90 dagen

Omzet maken en verhogen zijn voor veel organisaties een blijvende bron van zorg. Verkopers en accountmanagers halen er volgens de directie niet uit wat erin zit. Ze denken en zeggen vaak meer binnen te halen dan wat de verkoopcijfers uitwijzen. 'Het was een topgesprek', klinkt het, maar vervolgens blijkt de lead toch niet tot een deal te leiden. Als het niet aan de verkopers ligt, valt er doorgaans nog wel iets te verbeteren aan de informatie en processen.

Verkoopafdelingen verzinnen van alles om meer omzet te halen: hogere korting, meer marketing, nog weer een training, nieuwe CRM-systemen enzovoort. Waarom al deze kostbare oplossingen? Tot structurele, duurzame verbetering van resultaten leiden ze maar zelden. Ondernemingen kunnen vrijwel altijd meer dan ze denken. Medewerkers weten het en het management ook. Desgevraagd zijn inschattingen van 50% meer tot omzetverdubbeling geen uitzondering. Hoe zou de verkoopkracht van jouw bedrijf beter gemobiliseerd kunnen worden? En wat kun jij doen om de verkooporganisatie weer energie te geven?

In dit boek, vooral bestemd voor verkoopmanagers, beschrijven wij hoe je je verkooporganisatie kunt versterken, structureel en bottom-up, dus samen met alle verkopers en alle klanten. Alleen zo krijg je het benodigde commitment. Geen fata morgana's, geen 'sunshine-pumpverhalen' en geen hoogdravende visies meer maar overzichtelijke en actiegerichte processen. Belangrijk daarbij is een manager die er niet omheen draait en geen concessies doet aan de gemaakte afspraken. De inzet is een lerende organisatie bouwen die levert wat de klant echt nodig heeft en verdient. Hiervoor is een basis nodig die iedereen snapt en eenvoudig kan uitvoeren: een eenduidig verkoopplatform, met een duidelijke taal die door iedereen (ook nieuwe verkopers!) gehanteerd wordt. De processen in dit boek worden al ruim tien jaar met succes ingezet bij veel van onze klanten.

Om deze processen te illustreren en te onderbouwen, hebben we de ervaring van managers en verkopers opgenomen, zodat je ook van een ander hoort dat ze werken. In de bijlage is een beschrijving opgenomen van de geciteerde personen en het bedrijf waarvoor ze werken. De methode en instrumenten die we beschrijven zijn bij veel verkooporganisaties te gebruiken, zowel voor business to business als business to consumer-markten. Misschien iets minder voor retailproducten in een supermarkt en iets meer voor wat complexere producten waarbij advies noodzakelijk is.

Met de processen en methodes uit dit boek kun je met je bestaande organisatie vandaag aan de slag om zo morgen al meer te verkopen. Wij zijn ervan overtuigd dat als je succesvol, onderscheidend en innovatief wilt zijn, je het best kunt zorgen dat intern alles excellent werkt (de verkoop en de operatie) en dat je goed begrijpt waar een klant werkelijk behoefte aan heeft. Dat is voldoende.

Op naar duurzame verbetering van de verkoop: 50% groei in 90 dagen!

Consultancy Nieuws

 • Aantal organisatieadviesbureaus stijgt naar 91.200

  Het aantal organisatieadviesbureaus is in het afgelopen jaar met 5% toegenomen tot 91.200 bedrijven, met name gestuwd door freelancers. Het aantal werknemers actief in de branche is gestegen tot bijna 160.000 »

 • McKinsey: Obesitas kost maatschappij 2 biljoen per jaar

  Obesitas is één van de top drie sociale lasten die door de hedendaagse sociale levensstijl van de mensheid gegenereerd wordt. De kosten die met overgewicht of obesitas gepaard gaan zijn maar liefst $2 biljoen »

Brown Paper Company Nieuws

 • BPC boekt 8 procent omzetgroei en ziet toekomst positief

  The Brown Paper Company, een managementbureau gespecialiseerd in de implementatie van verbetertrajecten, heeft een sterk jaar achter de rug. Afgelopen jaar wist het bureau een omzetgroei van 8% te realiseren »

 • Brown Paper aanpak voor onderscheidend vermogen

  Adviesbureau The Brown Paper Company heeft een methode ontwikkeld waarmee bedrijven inzicht krijgen in hun 'onderscheidend vermogen'. Wessel Berkman, directeur van BPC, licht de unieke aanpak toe »