Booz: VAE consumeert 6x meer water dan gemiddelde

2 maart 2012 Consultancy.nl

Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) consumeren veel meer water per inwoner dan het wereldwijde gemiddelde. Ten opzichte van Nederland en het Verenigd Koninkrijk wordt in deze landen ongeveer zes keer zoveel water gebruikt. Dat blijkt uit een rapport van internationaal strategie- en managementadviesbureau Booz & Company.

Het rapport van het strategy consulting kantoor stelt dat Saoedi-Arabië 91% meer water verbruikt dan het wereldwijde gemiddelde en de VAE 83% meer. Volgens het adviesbureau veronachtzamen zowel burgers als bedrijven in de rijke Arabische regio de consequenties van hun waterverbruik. Ook zorgen de groene golfbanen en parken ervoor dat burgers – ten onrechte – denken dat er geen waterschaarste in de regio heerst.

De Booz adviseurs berekenden dat de prijs van water in de regio relatief hoog is. Tweederde van het gebruikte water in de landen is ontzilt. Dat water kost $1 per kubieke meter om te produceren en neemt acht keer meer energie dan grondwaterprojecten. De waterproductie neemt 10 tot 25% van de energieconsumptie in de Golfregio voor zijn rekening, hetgeen veel hoger is dan het gemiddelde in Westerse landen.

“Er heerst een algemeen gebrek aan bewustzijn in de regio, voornamelijk doordat subsidies de werkelijke kosten verhullen en de ernst van de situatie verbergen”, zei Dr. Walid Fayad, Booz & Company partner in Beiroet, de hoofdstad van Libanon. “De enige manier waarop dit kan veranderen is als mensen begrijpen dat er een probleem is, en zo een deel van de oplossing worden.”

Consultancy Nieuws

 • 17 bureaus partner van Mobile World Congress 2015

  Duizenden professionals werkzaam in de telecom en mobiele sector zijn momenteel in Barcelona om het Mobile World Congress bij te wonen. 17 consultancy- en ICT-bureaus leveren een bijdrage aan het event »

 • Belastingdienst opent jacht op schijn ZZP consultant

  De Belastingdienst gaat dit jaar €100 miljoen uitgeven aan het aanpakken van schijn ZZP-ers. Maar wanneer is een adviseur een ‘schijnzelfstandige’ en wat zijn de gevolgen daarvan? Consultancy.nl ging op onderzoek uit »

Booz & Company Nieuws

 • Booz & Company door PwC gerebrand naar Strategy&

  De integratie van Booz & Company binnen PwC is formeel afgerond. Als onderdeel van de integratie wordt het strategisch kantoor gerebrand naar Strategy&. Het nieuwe Strategy& zal als een apart label opereren »

 • Adviesbureaus krijgen 35 mln voor bankendoorlichting

  De adviesbureaus die door DNB zijn ingehuurd voor de doorlichting van de systeembanken krijgen ca. €35 miljoen voor hun diensten. Consultancy.nl analyseerde de kosten voor de 'Comprehensive Assessment' »