BMC voert organisatie assessment uit voor Den Helder

19 augustus 2002 Consultancy.nl

De gemeente Den Helder heeft eerder dit jaar adviesbureau BMC ingehuurd om een organisatie-assessment uit te voeren. Doel van het onderzoek was om de ernst van de problemen in de afdeling Sociale Dienst in kaart te brengen. Binnen de afdeling deden zich al ruime tijd verschillende problemen voor.

Het onderzoek bestond uit documentenanalyse, dossieronderzoek en interviews met personeel. Het onderzoek heeft plaatsgevonden tussen juli en augustus. Op 13 augustus zijn de bevindingen gepresenteerd aan het college en het personeel.

Gemeente Den Helder

Belangrijkste conclusies

BMC trof enkele items aan die als rode draden door het onderzoek liepen. De volgende rode draden zijn te onderkennen:
- het geheel ontbreken van sturing;
- instrumenten zijn niet betrouwbaar en niet actueel;
- de organisatie is niet in control';
- er zijn grote achterstanden en er is 'historische' ballast.

Naar aanleiding van de bespreking in de gemeenteraad, waarin uitleg is gegeven over het rapport van het adviesbureau, is besloten een verbetertraject op te zetten.

Consultancy Nieuws

 • Totale beloning van AEX CEOs stijgt naar 93 miljoen

  De CEO’s van 22 AEX-bedrijven hebben in 2014 in totaal circa €92,8 miljoen verdiend – 10% meer dan in 2013. Toch heeft de meerderheid van de bestuurders het afgelopen jaar minder bonussen ontvangen »

 • BCG: Mobiele technologie draagt biljoenen bij aan BBP

  Mobiele technologie verhoogt het BBP met $1,2 biljoen en creëert $6,4 biljoen aan toegevoegde waarde. Door aanhoudende innovaties is de verwachting dat mobiele technologie voorlopig een sterke economische motor zal blijven »

BMC Nieuws

 • BMC: Inwoners Hoogeveen tevreden over Sociale Dienst

  Bijstandsgerechtigde inwoners van de gemeente Hoogeveen zijn tevreden over de dienstverlening van de Sociale Dienst, en geven de instelling het rapportcijfer 7 voor zijn aanpak. Dat blijkt uit onderzoek van BMC »

 • BMC Advies: Tussenstand van decentralisaties 2015

  Ruim zestig adviseurs van BMC Advies hebben onlangs een status quo geschetst van de voortgang van de drie grote decentralisaties. Een overzicht van de belangrijkste thema’s, risico’s en aanbevelingen »