BMC voert organisatie assessment uit voor Den Helder

19 augustus 2002 Consultancy.nl

De gemeente Den Helder heeft eerder dit jaar adviesbureau BMC ingehuurd om een organisatie-assessment uit te voeren. Doel van het onderzoek was om de ernst van de problemen in de afdeling Sociale Dienst in kaart te brengen. Binnen de afdeling deden zich al ruime tijd verschillende problemen voor.

Het onderzoek bestond uit documentenanalyse, dossieronderzoek en interviews met personeel. Het onderzoek heeft plaatsgevonden tussen juli en augustus. Op 13 augustus zijn de bevindingen gepresenteerd aan het college en het personeel.

Gemeente Den Helder

Belangrijkste conclusies

BMC trof enkele items aan die als rode draden door het onderzoek liepen. De volgende rode draden zijn te onderkennen:
- het geheel ontbreken van sturing;
- instrumenten zijn niet betrouwbaar en niet actueel;
- de organisatie is niet in control';
- er zijn grote achterstanden en er is 'historische' ballast.

Naar aanleiding van de bespreking in de gemeenteraad, waarin uitleg is gegeven over het rapport van het adviesbureau, is besloten een verbetertraject op te zetten.

Consultancy Nieuws

BMC Nieuws

  • AEF en BMC genomineerd voor Sport Advies Award 2014

    Sport & Zaken heeft de vier genomineerden van de ‘Sport Advies Award 2014’ bekend gemaakt. Drie van de 4 finalisten zijn actief in de consultancybranche: Andersson Elffers Felix en BMC en Dröge & van Drimmelen »

  • BMC groeit weer en zoekt 150 nieuwe professionals

    Na een aantal mindere jaren heeft overheidsdienstverlener BMC de weg omhoog weer gevonden. BMC verwacht de stijgende lijn de komende zes maanden voort te zetten en zoekt maar liefst 150 nieuwe collega’s »