BMC voert organisatie assessment uit voor Den Helder

19 augustus 2002 Consultancy.nl

De gemeente Den Helder heeft eerder dit jaar adviesbureau BMC ingehuurd om een organisatie-assessment uit te voeren. Doel van het onderzoek was om de ernst van de problemen in de afdeling Sociale Dienst in kaart te brengen. Binnen de afdeling deden zich al ruime tijd verschillende problemen voor.

Het onderzoek bestond uit documentenanalyse, dossieronderzoek en interviews met personeel. Het onderzoek heeft plaatsgevonden tussen juli en augustus. Op 13 augustus zijn de bevindingen gepresenteerd aan het college en het personeel.

Gemeente Den Helder

Belangrijkste conclusies

BMC trof enkele items aan die als rode draden door het onderzoek liepen. De volgende rode draden zijn te onderkennen:
- het geheel ontbreken van sturing;
- instrumenten zijn niet betrouwbaar en niet actueel;
- de organisatie is niet in control';
- er zijn grote achterstanden en er is 'historische' ballast.

Naar aanleiding van de bespreking in de gemeenteraad, waarin uitleg is gegeven over het rapport van het adviesbureau, is besloten een verbetertraject op te zetten.

Consultancy Nieuws

 • Mediaan opent vijfde vestiging in hartje Amsterdam

  ICT-adviesbureau Mediaan heeft op 1 augustus jongstleden haar eerste vestiging in de Randstad officieus geopend. Vanuit het nieuwe kantoor in Amsterdam zijn vijf adviseurs aan het werk in de regio Amsterdam, Den Haag en Utrecht »

 • BCG helpt Italiaanse centrale bank met opzet bad bank

  Banca D’Italia, de Italiaanse centrale bank, heeft The Boston Consulting Group ingehuurd om de ontwikkeling en oprichting van een 'bad bank' te begeleiden. Het consultancycontract heeft een waarde van bijna €400.000 »

BMC Nieuws

 • Zeven observaties bij uitvoeringspraktijk sociale teams

  In het kader van de decentralisaties van de overheid zijn in bijna alle Nederlandse gemeenten sociale teams ingericht. Hoewel de basis op orde is blijkt uit BMC onderzoek dat nog niet alle doelen behaald worden »

 • BMC Advies onderzoekt zelforganisatie sociaal domein

  Organisatieadviesbureau BMC en de Universiteit Twente gaan samen de uitvoeringspraktijk van het sociaal domein onderzoeken, waarbij ze met name gaan kijken hoe de zelforganisatie van burgers versterkt kan worden.