BMC voert organisatie assessment uit voor Den Helder

19 augustus 2002 Consultancy.nl

De gemeente Den Helder heeft eerder dit jaar adviesbureau BMC ingehuurd om een organisatie-assessment uit te voeren. Doel van het onderzoek was om de ernst van de problemen in de afdeling Sociale Dienst in kaart te brengen. Binnen de afdeling deden zich al ruime tijd verschillende problemen voor.

Het onderzoek bestond uit documentenanalyse, dossieronderzoek en interviews met personeel. Het onderzoek heeft plaatsgevonden tussen juli en augustus. Op 13 augustus zijn de bevindingen gepresenteerd aan het college en het personeel.

Gemeente Den Helder

Belangrijkste conclusies

BMC trof enkele items aan die als rode draden door het onderzoek liepen. De volgende rode draden zijn te onderkennen:
- het geheel ontbreken van sturing;
- instrumenten zijn niet betrouwbaar en niet actueel;
- de organisatie is niet in control';
- er zijn grote achterstanden en er is 'historische' ballast.

Naar aanleiding van de bespreking in de gemeenteraad, waarin uitleg is gegeven over het rapport van het adviesbureau, is besloten een verbetertraject op te zetten.

Consultancy Nieuws

 • Interview: Niels de Klerk, Consultant bij Calibre Alignment

  Een interview met Niels de Klerk, consultant en projectmanager bij Calibre Alignment, over zijn overstap naar de consultancybranche, ervaringen tijdens projecten en de bedrijfscultuur bij het adviesbureau »

 • Omzet RSM International stijgt naar 4,4 miljard

  RSM International maakte het afgelopen boekjaar een flinke groei door. De omzet steeg met 18% naar $4.4 miljard, met name door een stijging van de audit en accountancy inkomsten, advies groeide echter het hardst »

BMC Nieuws

 • BMC Advies: Tussenstand van decentralisaties 2015

  Ruim zestig adviseurs van BMC Advies hebben onlangs een status quo geschetst van de voortgang van de drie grote decentralisaties. Een overzicht van de belangrijkste thema’s, risico’s en aanbevelingen »

 • Top 10 interim management bureaus van Nederland

  Berenschot, Capgemini en Meesters in Management zijn volgens managers de beste leveranciers van interim bestuurders en managers. Dat blijkt uit de 2014 editie van de 'MT100 Beste Adviesbureaus' ranking »