BMC voert organisatie assessment uit voor Den Helder

19 augustus 2002 Consultancy.nl

De gemeente Den Helder heeft eerder dit jaar adviesbureau BMC ingehuurd om een organisatie-assessment uit te voeren. Doel van het onderzoek was om de ernst van de problemen in de afdeling Sociale Dienst in kaart te brengen. Binnen de afdeling deden zich al ruime tijd verschillende problemen voor.

Het onderzoek bestond uit documentenanalyse, dossieronderzoek en interviews met personeel. Het onderzoek heeft plaatsgevonden tussen juli en augustus. Op 13 augustus zijn de bevindingen gepresenteerd aan het college en het personeel.

Belangrijkste conclusies

BMC trof enkele items aan die als rode draden door het onderzoek liepen. De volgende rode draden zijn te onderkennen:
- het geheel ontbreken van sturing;
- instrumenten zijn niet betrouwbaar en niet actueel;
- de organisatie is niet in control';
- er zijn grote achterstanden en er is 'historische' ballast.

Naar aanleiding van de bespreking in de gemeenteraad, waarin uitleg is gegeven over het rapport van het adviesbureau, is besloten een verbetertraject op te zetten.

Consultancy Nieuws

 • Squarewise helpt verduurzamingswinkel Reimarkt

  Squarewise was intensief betrokken bij de totstandkoming van de eerste verduurzamingswinkel voor wonen. Zowel huurders als kopers kunnen nu in de winkel terecht om hun woning te verduurzamen »

 • BDO en YSE kanshebber HR Talent of the Year award

  Voor het eerst wordt de HR Talent of the Year verkiezing georganiseerd. Vooralsnog zijn 6 talenten genomineerd in de categorie Young Professional, waaronder Kelly van der Heijde van BDO en Ebba Roessingh van YSE »

BMC Nieuws

 • Top 20 meest gedeelde Consultancy.nl artikelen Q2

  De top 20 populairste artikelen op Consultancy.nl van de afgelopen 3 maanden zijn in totaal meer dan 4.500x gedeeld op social media. Bekijk het overzicht van de populairste berichten van het afgelopen kwartaal »

 • 10 teams strijden om titel beste consultancy elftal

  Morgen is het eindelijk zover: dan vindt de 4de editie van het ‘Nationaal Adviesbureau Voetbal toernooi’ plaats in Doorn. 10 teams strijden dit jaar om de cup. De vraag is: wie volgt titelverdediger Twynstra Gudde op?