BCG: Bedrijven worstelen met marketing & social media

5 januari 2011 Consultancy.nl

Meer dan de helft van de marketing executives zegt dat zij vaak problemen ondervinden bij de integratie van nieuwe digitale media in hun marketingmix en het aansturen van de toegenomen complexiteit. Dat blijkt uit een onderzoek van Boston Consulting Group onder 56 marketing executives van wereldbekende merken, getiteld ‘The Chief Marketing Officer’s Imperative: Tackling New Digital Realities’.

Nu digitale media het marketinglandschap transformeren geven veel senior marketing executives toe dat zij worstelen met de aanpassing van hun managementbenaderingen en organisatie. En hoewel er niet één winnend model te vinden is, zeggen BCG consultants wel dat er een aantal ‘best practices’ voor digitale marketing opkomen.

Best practices
De volgende onderscheidende kenmerken zijn geïdentificeerd bij bedrijven die leidinggevend zijn in termen van online en digitale marketing:

 • Best practice-bedrijven stellen waarschijnlijk minimumniveaus vast voor investering in digitale marketing (39% vs. 19% voor andere bedrijven).
 • Best practice-bedrijven bezitten waarschijnlijk de benodigde methoden om uitwisselingen tussen mediadragers te maken (52% vs. 29% voor andere bedrijven).
 • Bij best practice-bedrijven gelooft een groter deel van de leidinggevenden dat digitale marketing belangrijk is voor hun persoonlijke succes (61% vs. 48% bij andere bedrijven).
 • Best practice-bedrijven werken agressief aan de integratie van campagnes over meerdere digitale en traditionele kanalen, door te experimenten met social media en nieuwe methodes. 

Consultancy Nieuws

 • Interview: Rence Damming, Privacy Officer van KPN

  Over privacy en de dood zijn we nog lang niet uitgepraat. Volgens Rence Damming, Privacy Officer bij KPN, is privacy springlevend. “En dat moet vooral zo blijven”. Damming kreeg vijf vragen voor z’n kiezen »

 • Hospitality Group helpt Weert bij Voorzieningenplannen

  Hospitality Consultants heeft het maatschappelijke voorzieningenaanbod van gemeente Weert onder de loep genomen en schetst twee scenario’s om te komen tot een passend en toekomstbestendig aanbod »

Boston Consulting Group Nieuws

 • WEF: Studenten missen vaardigheden 21ste eeuw

  Studenten die nu afstuderen missen noodzakelijke vaardigheden die cruciaal zijn voor hun succes in de 21ste eeuw, blijkt uit onderzoek van The Boston Consulting Group (BCG) en het World Economic Forum (WEF) »

 • Markt voor zelfrijdende auto bereikt 77 miljard in 2035

  De wereldwijde markt voor zelfrijdende auto’s zal tegen 2035 $77 miljard waard zijn. De vraag wordt vooral gestuwd door verbetering van veiligheid, lagere verzekeringspremies en een prettigere berijdersbeleving »