BCG: Bedrijven worstelen met marketing & social media

5 januari 2011 Consultancy.nl

Meer dan de helft van de marketing executives zegt dat zij vaak problemen ondervinden bij de integratie van nieuwe digitale media in hun marketingmix en het aansturen van de toegenomen complexiteit. Dat blijkt uit een onderzoek van Boston Consulting Group onder 56 marketing executives van wereldbekende merken, getiteld ‘The Chief Marketing Officer’s Imperative: Tackling New Digital Realities’.

Nu digitale media het marketinglandschap transformeren geven veel senior marketing executives toe dat zij worstelen met de aanpassing van hun managementbenaderingen en organisatie. En hoewel er niet één winnend model te vinden is, zeggen BCG consultants wel dat er een aantal ‘best practices’ voor digitale marketing opkomen.

Best practices
De volgende onderscheidende kenmerken zijn geïdentificeerd bij bedrijven die leidinggevend zijn in termen van online en digitale marketing:

 • Best practice-bedrijven stellen waarschijnlijk minimumniveaus vast voor investering in digitale marketing (39% vs. 19% voor andere bedrijven).
 • Best practice-bedrijven bezitten waarschijnlijk de benodigde methoden om uitwisselingen tussen mediadragers te maken (52% vs. 29% voor andere bedrijven).
 • Bij best practice-bedrijven gelooft een groter deel van de leidinggevenden dat digitale marketing belangrijk is voor hun persoonlijke succes (61% vs. 48% bij andere bedrijven).
 • Best practice-bedrijven werken agressief aan de integratie van campagnes over meerdere digitale en traditionele kanalen, door te experimenten met social media en nieuwe methodes. 

Consultancy Nieuws

 • 3D printmarkt groeit explosief naar 17 miljard in 2020

  Dankzij de gigantische voordelen die 3D-printen te bieden heeft voor de maakindustrie zal de wereldwijde markt voor 3D-printen naar verwachting groeien van $4,5 miljard anno 2015 naar $17,2 miljard in 2020 »

 • Raamwerk voor verandermanagement binnen de zorg

  Drie adviseurs van Gupta Strategists – Joep Jacobs, Niels Hagenaars en Willem van der Veer – hebben een praktisch raamwerk ontwikkeld voor het succesvol doorvoeren van verandering binnen de zorgmarkt »

Boston Consulting Group Nieuws

 • 20 meest prestigieuze strategie bureaus in Frankrijk

  McKinsey, Boston Consulting Group en Bain zijn volgens Franse studenten de meest prestigieuze strategie bureaus in Frankrijk. Als het op reputatie aankomt, overheersen de Amerikaanse bureaus »

 • BCG helpt Italiaanse centrale bank met opzet bad bank

  Banca D’Italia, de Italiaanse centrale bank, heeft The Boston Consulting Group ingehuurd om de ontwikkeling en oprichting van een 'bad bank' te begeleiden. Het consultancycontract heeft een waarde van bijna €400.000 »